Logo

Έκαψε ζωντανή την πρώην φίλη του, αναγκάζοντας την να πιει πετρέλαιο



 
 

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου θα καθίσει εκ νέου ο 65χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της κατά 45 χρόνια μικρότερης του πρώην φίλης, την οποία ανάγκασε να καταπιεί πετρέλαιο, την περιέλουσε με το εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια την έκαψε ζωντανή.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το Φεβρουάριο του 2011, όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα που έκανε ο 65χρονος, μη αντέχοντας τον χωρισμό με την 20χρονη κοπέλα η οποία είχε αποφασίσει να φύγει στο εξωτερικό με τον αρραβωνιαστικό της.

Ο δράστης είχε σχέση με την κοπέλα, όταν αυτή ήταν 16 ετών και αυτός 61. Η κοπέλα είχε εγκαταλείψει τη μητέρα της (σ.σ. ο πατέρας είχε εγκαταλείψει πολλά χρόνια νωρίτερα την οικογενειακή στέγη) και ζούσε μαζί του.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου, είχαν αναπτύξει «μία συμπλεγματική εξάρτηση, οικονομικής και συναισθηματικής φύσεως», ενώ εκείνος «εμφορείτο από πάθος και εμμονή για την ίδια».

Τέσσερα χρόνια μετά η κοπέλα στα 20 της γνώρισε άλλον άνδρα τον οποίο αρραβωνιάστηκε.

Αν και χώρισαν, διατηρούσε επαφές μαζί της και μάλιστα συνέδραμε οικονομικά στο ζευγάρι.

Λίγες μέρες πριν το έγκλημα, του είχε ανακοινώσει την απόφαση της να φύγει στο εξωτερικό με τον αρραβωνιαστικό της.

Αυτός δεν μπορούσε να δεχθεί ότι θα έφευγε από κοντά του. Το αρρωστημένο του πάθος, τον οδήγησε στο έγκλημα.

Τη μοιραία μέρα, ενώ έλειπε ο αρραβωνιαστικός της από το σπίτι, την επισκέφτηκε.

Άρχισε να την κτυπά στο πρόσωπο και στο σώμα της. Την έπιασε από τον λαιμό και την ανάγκασε να καταπιεί ποσότητα πετρελαίου, από το μπιτόνι που υπήρχε για τη σόμπα.

Αφού την εξανάγκασε να πιει τουλάχιστον 75 γραμμάρια πετρελαίου, την περιέβρεξε με το υπόλοιπο πετρέλαιο, της έβαλε φωτιά και την άφησε μέσα στην κρεβατοκάμαρα να καεί.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καταδίκασε ομόφωνα τον 65χρόνο σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ποινή την οποία επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Όμως η υπόθεση εστάλη εκ νέου στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ως προς το ζήτημα επιδίκασης χρηματικής ικανοποίησης 44 ευρώ για ψυχική οδύνη στις πολιτικώς ενάγουσες συγγενείς της άτυχης κοπέλας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά