Logo

Η δίκη της «φόνισσας του Κορωπίου»: Η γκόμενα του μπαμπά ήρθε και έσφαξε τη μαμά



 
 

Με τις καταθέσεις της αδελφής του θύματος και του πατέρα της κατηγορουμένης ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό  της 29χρονης, η οποία τον Αύγουστο του 2016 στο Κορωπί  δολοφόνησε με μαχαίρι την 35χρονη σύζυγο του άντρα με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση.

Η αποκαλούμενη ως «φόνισσα του Κορωπίου», που διέπραξε το έγκλημα μέσα στο σπίτι του θύματος και μπροστά στα μάται των δύο μικρών παιδιών της, πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Κατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης η κατηγορούμενη αποδέχτηκε , δια του συνηγόρου της, το έγκλημα υποστηρίζοντας όμως ότι δεν βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν μαχαίρωσε την άτυχη γυναίκα.

Η αδελφή του θύματος που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα είπε, μεταξύ άλλων: 

«Η αδελφή μου ήταν 35 ετών, ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Ήταν ένα πρόβατο. Πέρα από το σπίτι της και τα παιδιά της δεν ασχολιόταν με κανέναν άλλο. Δεν γνωρίζαμε την κατηγορούμενη, ενοχλούσε όμως την αδερφή μου από το 2014. Την ημέρα της δολοφονίας χτύπησε το τηλέφωνο και άκουσα την αδελφή μου να εκλιπαρεί για βοήθεια. Τα παιδιά ακούγονταν να φωνάζουν "μην σκοτώνεις τη μαμά μας". Το πρώτο πρόσωπο, που σκεφτήκαμε εγώ και άνδρας μου ήταν η κατηγορουμένη γιατί γνωρίζαμε ότι αδελφή μου δεχόταν απειλές». 

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι όταν η  κατηγορουμένη μπήκε στο σπίτι του θύματος η άτυχη 35χρονη πότιζε τον κήπο ενώ τα δύο της παιδιά βρίσκονταν μέσα και έτρωγαν. Το θύμα φώναξε στην εισβολέα "φύγε από το σπίτι μου". 

«Τα παιδιά είδαν την κατηγορουμένη να την μαχαιρώνει... Την παρακαλούσε να μην την σκοτώσει.Ώσπου να πάνε έξω, η αδελφή μου ήταν πεσμένη κάτω και η κατηγορούμενη από πάνω να τη μαχαιρώνει. Ο μικρός κρατούσε ακόμα το σουβλάκι του στο χέρι. Τα παιδιά προσπάθησαν να της πάρουν το μαχαίρι, το ένα χτυπήθηκε στο γόνατο. Αυτή την κρατούσε τόσο σφιχτά που ο πρώην γαμπρός μου την χαστούκισε για να φύγει. Μετά τα παιδιά πήραν το μαχαίρι και το πέταξαν στο δίπλα χωράφι από όπου το βρήκε η αστυνομία, Ο ανιψιός μου μου είπε πως η γκόμενα του μπαμπά ήρθε και έσφαξε τη μαμά και ότι πάνε στο Κέντρο Υγείας. Εκεί είδα την αδελφή μου να της κάνουν ανάνηψη , λίγο αργότερα όμως μας είπαν ότι ήταν νεκρή».

Σύμφωνα με τους γιατρούς η  γυναίκα ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας, είχε τραύματα και στους δύο πνεύμονες. 

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι στο Κέντρο Υγείας άκουσε τον γαμπρό της να λέει πως η κατηγορουμένη έκανε τις απειλές της πραγματικότητα, ενώ συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις  επανειλημμένες απειλές αλλά και επιθέσεις που είχε δεχθεί πριν την μοιραία ημέρα η αδερφή της από την κατηγορουμένη, και για τις οποίες είχε κάνει καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνα την αδελφή μου και την απειλούσε. Της έλεγε ότι θα πάει στο σχολείο των παιδιών της και ότι θα τους πει πως είναι ερωμένη του πατέρα τους,τους είχε απειλήσει τηλεφωνικά ότι θα τους κάψει. Η αδελφή μου φοβόταν και ήταν πάντα με παρέα. Η μόνη ημέρα που δεν είχα πάει σπίτι της ήταν η ημέρα της δολοφονίας της»

Πρόεδρος: Ποιος ήταν ο λόγος αυτή της συμπεριφοράς της ;

Μάρτυρας: Ήθελε να χωρίσει την αδελφή μου από τον άνδρα της και να μην βλέπει ο πρώην γαμπρός μου ούτε τα παιδιά του...Είχε απειλήσει και αυτόν, τον είχε κάψει με βενζίνη...

Εισαγγελέας: Τι την ώθησε να μπει με μαχαίρι; Ποιο ήταν το έναυσμα;

Μάρτυρας: Δυο μέρες πριν το περιστατικό είδε δύο φορές τα παιδιά του, ενώ είχε να τα δει τόσο καιρό. Είχε πει εκείνος ότι είχε χωρίσει και ήθελε να τα δει. Μάλιστα, η αδελφή μου είχε πετύχει την κατηγορούμενη το πρωί να περιμένει έξω από το σπίτι, όπως έκανε συχνά.

Ο πατέρας της κατηγορουμένης υποστήριξε καταθέτοντας ότι αντίθετα το θύμα ήταν αυτό που ενοχλούσε την κόρη του, η οποία φοβόταν «μήπως η θανούσα κάνει κακό στα παιδιά της... Σήμερα ο πρώην σύζυγος της θανούσας έρχεται και βλέπει τα παιδιά. Είναι μαζί σαν ζευγάρι με την κόρη μου, πηγαίνει στη φυλακή και την βλέπει. Έφερε σε ρήξη τις δυο κοπέλες και τώρα αγαπάει την κόρη μου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά