Logo

Λάρισα: Κάθειρξη 6 ετών για ληστεία... μέσω messenger



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επέβαλε κάθειρξη 6 ετών σε έναν 45χρονο από το Βόλο, ο οποίος στην προσπάθεια του να συναντηθεί και να ληστέψει έναν 39χρονο συμπολίτη του, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το messenger με κανονικά, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, στοιχεία.

Όπως αναφέρει το  larissanet.gr, ο 45χρονος τη στιγμή της συνάντησης έβγαλε στιλέτο, που το τοποθέτησε στο λαιμό του θύματος, απειλώντας τον να του δώσει χρήματα. Το θύμα δεν είχε κάτι παραπάνω από 50 ευρώ. Έτσι ο δράστης του πήρε  το ρολόι και το κινητό τηλέφωνο,  απείλησε τον 30χρονο πως θα του κάνει ζημιά αν μιλήσει στην αστυνομία και έφυγε.

Το θύμα όμως μετά το περιστατικό πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός.

Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές από τα  στοιχεία του messenger, το οποίο, όπως αποδείχθηκε αποτέλεσε για αυτόν παγίδα». 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα «χάκερ» καθώς παραβιάστηκε ο λογαριασμός του και χρησιμοποιήθηκε από άλλον, άγνωστο χρήστη.

Χαρακτηριστικά είπε στο δικαστήριο «θα ήμουν διανοητικά καθυστερημένος εάν έκανα κάτι τέτοιο και προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει τον δικό μου λογαριασμό».

Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έπεισαν του; δικαστές, που συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση και τον έκριναν ένοχο χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών. 

Το δικαστήριο, πάντως, έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και έτσι ο καταδικασθείς θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά