Logo

Κώστας Πάσσαρης: Κάθειρξη 45 ετών για 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας - Αθώος για άλλες έξι απόπειρες δολοφονίας



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλε κάθειρξη 45 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) στον Κώστα Πάσσαρη, κρίνοντάς τον ένοχο για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθη το 2000 και πέντε ληστείες.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον Κώστα Πάσσαρη, τον οποίο έκρινε αθώο για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών το 2000, που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που εκδικάστηκε. 

Παράλληλα, έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορουμένου για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής,  γιατί αφορούσε σε λεία μικρότερη των 120.000 ευρώ και με το νέο ποινικό κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού θα αρχίσει να εκδικάζει άμεσα και την υπόθεση των τεσσάρων δολοφονιών, μεταξύ των οποίων και αυτές δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001, πράξεις για τις οποίες πρωτόδικα ο Κώστας Πάσσαρης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 4 φορές ισόβια και 71 έτη. 

 Σημειώνεται πως ο Πάσσαρης, που κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, δεν ήταν παρών στο δικαστήριο (εκπροσωπήθηκε από συνήγορο), αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα του να μεταχθεί και να εμφανιστεί στη δίκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά