Logo

Άρειος Πάγος: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πληρώσει για τις μεταγραφές Κοσκωτά με καθυστέρηση 30 ετών



 
 

Έπρεπε να περάσουν 30 χρόνια για να κρίνει τελεσίδικα ο Άρειος Πάγος για μια από τις βασικές πτυχές του πολύκροτου σκανδάλου Κοσκωτά, καλώντας την ΠΑΕ Ολυμπιακός να καταβάλει το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ για  μεταγραφές ποδοσφαιριστών που είχαν γίνει με χρήματα της Τράπεζας Κρήτης.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 10.918.292  εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Το ποσό αυτό καλείται να πληρώσει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί στη ρύθμιση που είχε γίνει το 1990 με την Τράπεζα Κρήτης και εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό ποσό της οφειλής της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την Τράπεζα Κρήτης για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, ήταν 1.617.166 ευρώ.

Όμως με τους τόκους σχεδόν 30 ετών, η ερυθρόλευκη ποδοσφαιρική ομάδα θα πρέπει να πληρώσει τα δεκαπλάσια, δηλαδή σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ...

Την απόφαση του Αρείου Πάγου αποκάλυψε σήμερα το site aek365.org, ενώ αργά το βράδυ η είδηση επιβεβαιώθηκε σε αθλητικά μέσα ενημέρωσης από ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι ρίχνουν το ...μπαλάκι των ευθυνών στον προηγούμενο πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτη Κόκκαλη που δεν είχε ρυθμίσει την οφειλή κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Φωτογραφία από την ...ιστορική μεταγραφή του Ούγκρου ποδοσφαιριστή Λάγιος Ντέταρι. Η παρουσίαση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού είχε γίνει από τον τότε πρόεδρο της ομάδας και διοικητή της Τράπεζας Κρήτης Γιώργο Κοσκωτά στο δημαρχείο Πειραιά μπροστά σε μια λαοθάλασσα φιλάθλων του Ολυμπιακού στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά