Logo

Δικαστήριο δικαίωσε απολυμένη ΑμεΑ συμβασιούχο



 
 

Την επαναπρόσληψή της ως αορίστου χρόνου επιδίωξε και κατάφερε προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη πρώην εργαζόμενη στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Πρόκειται για συμβασιούχο ΑΜΕΑ, της οποίας η σύμβαση έληξε φέτος στις 7 Ιανουαρίου και απολύθηκε.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, το οποίο εκδίκασε την αγωγή της στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου, δικαίωσε την απολυμένη συμβασιούχο και με την απόφασή του πριν λίγες μέρες μετέτρεψε τη σύμβασή της από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ο δικηγόρος της Γιάννης Ορφανός μιλώντας στην “Ε” τόνισε πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική εργατική απόφαση, που ανοίγει το δρόμο για να διεκδικήσουν δικαστικά τη μετατροπή των συμβάσεών τους και άλλοι οι οποίοι εργάζονται με παρόμοιες συνθήκες και πληρούν σχετικές προϋποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, με την κατάθεση αγωγής η πρώην εργαζόμενη διεκδίκησε την επαναπρόσληψή της στην επιχείρηση ως αορίστου χρόνου. Η συγκεκριμένη εργαζόταν στη ΔΕΥΑΤ ως υπάλληλος γραφείου σχεδόν 8 χρόνια, με διαδοχικές συμβάσεις οι οποίες ανανεώνονταν. Η πρόσληψή της στην επιχείρηση έγινε αρχικά για 3 συν 1 χρόνο μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ. Το δικαστήριο έκανε ολικώς δεκτή την αγωγή, αναγνωρίζοντας ότι η ενάγουσα συμβασιούχος ορισμένου χρόνου εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΔΕΥΑΤ. Με την απόφασή του λοιπόν υποχρεώνει την επιχείρηση να αποδεχτεί πάλι τις υπηρεσίες της ως αορίστου χρόνου πλέον.

“Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εργατική απόφαση που ανοίγει το δρόμο και σε άλλους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που πληρούν ίδιες ή συναφείς προϋποθέσεις με την ενάγουσα συμβασιούχο”, ανέφερε ο Γ. Ορφανός εξηγώντας γιατί είναι σημαντική η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Πρόσθεσε δε ότι μπορούν “να διεκδικήσουν δικαστικά τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμβαση ως πληρούντες πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φορέα στον οποίο παρέχουν τις υπηρεσίες τους”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-12-2019 από directNEWS.gr πηγή: eleftheriaonline.gr


Τελευταία Δικαστικά