Logo

Διαφωνία Ανακριτή-Εισαγγελέα για την 24χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια



 
 

Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε η 24χρονη μητέρα από τη Γεωργία που εγκατέλειψε το λίγων ημερών βρέφος της σε κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα, μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα που έκριναν την τύχη της.

Η 24χρονη μητέρα απολογήθηκε σήμερα, Σάββατο, για την απόπειρα παιδοκτονίας στον Ανακριτή αλλά προέκυψε διαφωνία ως προς την τύχη της, την οποία θα κρίνει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εντός πέντε ημερών.

Στην απολογία της υποστήριξε πως βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης και δεν ήξερε τι έκανε, όταν τύλιξε το νεογέννητο μωρό της με μια κουβέρτα, το έβαλε σε μια χάρτινη σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Κανάρη.

Ανέφερε ότι το μετάνιωσε και θέλει πίσω το παιδί της.

Η απολογία της δίχασε Ανακριτή και Εισαγγελέα ως προς την προφυλάκιση ή μη της κατηγορούμενης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καλαμάτας θα κρίνει αν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

"Πιστεύω ότι πάσχει από κάποιας μορφής κατάθλιψη και ίσως αυτό να την οδήγησε σε αυτό το οποίο έκανε και σίγουρα είναι καταδικαστέο. Η απόγνωση την οδήγησε να πετάξει το μωρό της στα σκουπίδια γιατί δεν έχει χρήματα να το μεγαλώσει. Ρωτάει συνεχώς για το μωρό της και μας ζητάει να του πάμε διάφορα πράγματα στο νοσοκομείο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορος της Κωνσταντίνος Κρόμπας.

Στο μεταξύ, μετά από την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας, ολοκληρώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι απαραίτητες διαδικασίες για τη φιλοξενία του βρέφους σε δομή προστασίας. Με έγγραφο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Μητέρα» εγκρίθηκε η εισαγωγή του βρέφους και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά ζευγάρια έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να υιοθετήσουν το νεογέννητο αγοράκι της 24χρονης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-12-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά