Logo

Το ΣτΕ «πάγωσε» την έκδοση του Μr Bitcoin



 
 

Με προσωρινή διαταγή που εκόδθηκε τη Δευτέρα από την πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαρία Καραμανώφ, «πάγωσε» η έκδοση από την Ελλάδα του Μr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίννικ.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η πλευρά του 40χρονου Ρώσου, που έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης. 

Την έκδοση της δικαστικής απόφασης που αναστέλλει προσωρινά την εκτέλεση της απόφασης έκδοσης του 40χρονου Ρώσου γνωστοποίησε η εκ των συνηγόρων υπεράσπισής του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σε δήλωσή της αναφέρει τα εξης: 

«Η Πρόεδρος του Δ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της Απόφασης έκδοσης του Αλεξάντερ Βίννικ σε Γαλλία-ΗΠΑ-Ρωσία, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ στην περίπτωση έκδοσής του.

Ο Αλεξάντερ βρίσκεται ήδη στην 4η ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20/12/2019 και η υγεία του παρουσιάζει ήδη επιδείνωση.

Ο Αλεξάντερ έχει με το μέρος του το δίκιο, το Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας μας. Έχει απέναντί του μηχανισμούς ικανούς να συνθλίψουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δεν υπολογίζουν ούτε το Σύνταγμα ούτε τις Διεθνείς Συμβάσεις ούτε το Δίκαιο. Μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση. Το ποιος τελικά θα επικρατήσει είναι κάτι που μας αφορά όλους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συνήγορος Υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά