Logo

Άλλαξε το κατηγορητήριο για την σκηνοθετημένη ληστεία των 4,2 εκατ. ευρώ στην Καβάλα



 
 

Παρατράγουδα σημειώθηκαν χθες, Δευτέρα, κατά την 12ωρη απολογία των κατηγορουμένων, καθώς η Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας συνειδητοποίησε με καθυστέρηση τριών ημερών και μετά από τις απολογίες πολλών ωρών, πως το κατηγορητήριο ήταν λανθασμένο!

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών των τριών κατηγορούμενων, ηλικίας 41, 44 και 64 ετών για τη σκηνοθετημένη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο του 2019 από υποκατάστημα εταιρείας σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, η Εισαγγελέας διαπίστωσε πως δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς δεν είχε υποβληθεί μήνυση κατά φυσικού προσώπου από την εταιρεία φύλαξης.

Αυτό συνέβη γιατί μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα από τον Ιούλιο του 2019, δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός αν υπάρξει έγκληση από την πλευρά του παθόντος.

Όμως η εταιρεία φύλαξης δεν είχε υποβάλει μήνυση για την υπεξαίρεση των 4,2 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η Εισαγγελέας να αλλάξει το κατηγορητήριο, από υπεξαίρεση σε διακεκριμένη κλοπή.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, στις 9 το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία των απολογιών, με τους κατηγορούμενους να απολογούνται για το νέο κατηγορητήριο!

Στη συνέχεια με σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή, αποφασίστηκε η προφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Πιο αναλυτικά, προφυλακίστηκαν ο 44χρονος πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος της εταιρείας σεκιούριτι ο οποίος "έστησε" τη σκηνοθετημένη ληστεία μαζί με τον 64χρονο κουμπάρο του που διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καβάλα και τον 41χρονο γιο του.

Νωρίτερα στην απολογία του ο 44χρονος ιθύνων νους της σκηνοθετημένης ληστείας που εμφανιζόταν ως "θύμα" ομηρίας και είχε "αναγκαστεί" να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο με τα 4,2 εκατ. ευρώ επειδή δήθεν οι ληστές είχαν απαγάγει την κόρη του, είχε υποστηρίξει πως ευθύνεται ο ίδιος και ο 64χρονος κουμπάρος του, θεωρώντας πως ο γιος του κουμπάρου του και συγκατηγορούμενος τους, δεν είχε σχέση με την  κλοπή.

Η απόφαση της αλλαγής του κατηγορητηρίου μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-12-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά