Logo

Σεξουαλική κακοποίηση 18χρονου με σκουπόξυλο: Ελεύθερος ο δράστης χάρη στο νέο Ποινικό Κώδικα!



 
 

Ελεύθερος κυκλοφορεί ένας 47χρονος που κακοποίησε σεξουαλικά έναν 18χρονο χρησιμοποιώντας ένα σκουπόξυλο, γιατί έβγαινε με την κόρη του.

Ο 47χρονος, μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα, χτύπησε, απείλησε και κακοποίησε σεξουαλικά με σκουπόξυλο τον 18χρονο με τον οποίο φέρεται ότι διατηρούσε σχέση η 14χρονη κόρη του, τον Ιανουάριο του 2012 στη Μεσσαρά της Κρήτης.

Το Εφετείο επέβαλε στον κατηγορούμενο πατέρα ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή και κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών.

Το Δικαστήριο εξέτασε το νομικό χαρακτηρισμό της σοβαρότερης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 47χρονος, αυτής της σεξουαλικής κακοποίησης με αντικείμενο.

Οι δικαστές έκριναν πως η πράξη φέρεται να αποσκοπούσε όχι στην ικανοποίηση του δράστη αλλά στην τιμωρία και τον εξευτελισμό του παθόντα.

Για το λόγο αυτό το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από βιασμό στην πλημμεληματική κατηγορία της παράνομης βίας και με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Ο 47χρονος διώκονταν και για την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης. Όμως και αυτή τέθηκε στο αρχείο, καθώς αφορούσε γεγονός προ του 2016.

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

Πρωτόδικα στον πατέρα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών και 10 μηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά