Logo

Υπόθεση Novartis: Έρευνα στους λογαριασμούς εμπλεκομένων σε τράπεζες στο εξωτερικό



 
 

Νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής έστειλε τις πρώτες ημέρες του 2020 η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία διερευνά την πολύκροτη υπόθεση Novartis, για να διαπιστωθούν τυχόν χρηματισμοί εμπλεκομένων προσώπων.

Η εισαγγελική λειτουργός συνεπικουρούμενη από τους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, εξετάζει τη διαδρομή του χρήματος σε δωροδοκίες γιατρών, πολιτικών και άλλων προσώπων από την φαρμακοβιομηχανία.

Από τις αρχές του νέου χρόνου έχει στείλει συνολικά 28 αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελβετία όπου εδρεύει η Novartis.

Από την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας μέχρι σήμερα τα ανάλογα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, έχουν ξεπεράσει τα 50.

Οι εισαγγελείς επιδιώκουν να ταυτοποιήσουν παράνομα χρήματα που κατέληξαν στους λογαριασμούς που διατηρούν εμπλεκόμενα πρόσωπα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Εκτός από τα στοιχεία που αφορούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς συγκεκριμένων προσώπων, οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς έχουν ζητήσει στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως προς την τιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων της Novartis. Στόχος είναι να διακριβωθεί αν τα φάρμακα της εταιρείας ήταν υπερτιμολογημένα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά