Logo

ΣτΕ: Συζητήθηκαν στην Ολομέλεια τα αναδρομικά των συνταξιούχων



 
 

Υπό τη μείζονα σύνθεσή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζήτησε σήμερα, Παρασκευή την υπόθεση της  συνταγματικότητας ή μη των περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και της κατάργησης από 1-1-2013 των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Η Ολομέλεια του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου θα εξετάσει το ζήτημα καταβολής των αναδρομικών που διεκδικούν χιλιάδες συνταξιούχοι.

Η συζήτηση πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Ενιαίου Φορέα Ασφάλισης ΕΦΚΑ, με την διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2010).

Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του ΕΦΚΑ, με το επιχείρημα ότι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν περίπου 6.000 συναφείς αγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ομαδικές.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν από 5.600 έως 62.400 ευρώ περίπου ο καθένας, ανάλογα με την απώλεια που είχαν για 80 μήνες, δηλαδή από τις περικοπές του 2012, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ το 2015.

Στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση, διεκδικώντας αναδρομικά τα ποσά που τους περικόπηκαν από τα μνημόνια.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά