Logo

Φυλάκιση 6 μηνών στον οδηγό και στις συνοδούς που ξέχασαν 3χρονο αγοράκι μέσα σε σχολικό λεωφορείο



 
 

Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον οδηγό και τους συνοδούς του σχολικού λεωφορείου που στα τέλη Οκτώβρη ξέχασαν ένα τρίχρονο αγοράκι μέσα στο όχημα για τρεισήμισι ώρες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι ήταν παρόντες κατά την ακροαματική διαδικασία, κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας που ήταν έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η μητέρα του παιδιού καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο γιος της είχε ανεβάσει ζάχαρο και είχαν πρηστεί οι αμυγδαλές του, ενώ αργότερα εμφάνισε έντονο στρες.

Ανέφερε, μάλιστα, πως μέχρι σήμερα το αγοράκι νιώθει  ανασφάλεια, θέλει πάντα κάποιον δίπλα του και έχει αναστατωθεί ο ύπνος του.

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην κατάθεσή του έκανε λόγο για  ανθρώπινο λάθος, ενώ κάθε κατηγορούμενος απέδωσε κατά την απολογία του ευθύνες στους άλλους δύο.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός κατά την απολογία του είπε: «Με ενημέρωσαν οι συνοδοί ότι όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο. Δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του παιδιού.

Η μία συνοδός υποστήριξε  πως την ευθύνη να βάλει και να βγάλει τις ζώνες των παιδιών, την είχε η άλλη συνάδελφός της. «Εγώ κατέβηκα από το λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν. Τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί όλα τα παιδιά, μου είπε ναι. Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα κι εγώ το λεωφορείο, έπρεπε να ελέγξω κι εγώ» ανέφερε.

Η δεύτερη συνοδός ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού και υποστήριξε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος.  «Όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι. Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω», είπε. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά