Logo

Δίκη Τοπαλούδη: Ξέσπασαν οι γονείς της φοιτήτριας σε βάρος των κατηγορουμένων [βίντεο+φωτο]



 
 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται σήμερα, Δευτέρα, οι δύο δολοφόνοι της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Η υπόθεση εκδικάζεται στην Αθήνα μετά από αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος ζήτησε την μεταφορά της δίκης στην Αθήνα από τη Ρόδο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, για λόγους ασφαλείας.

Κατηγορούμενοι για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού είναι ένας 20χρονος Αλβανός και ένας 22χρονος Ροδίτης, εναντίον των οποίων επιτέθηκε φραστικά η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, κατά τη μεταφορά τους από αστυνομικούς στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το ξέσπασμα της μητέρας της φοιτήτριας

"Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή, καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου κι εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι ....”, φώναξε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μη αντέχοντας στη θέα των δολοφόνων της κόρης της.

Η γυναίκα αποχώρησε από την αίθουσα.

Η δίκη ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και έχουν κληθεί να καταθέσουν δέκα μάρτυρες.

Στο πλευρό της οικογένειας η Μάγδα Φύσσα

Στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον Γ. Ρουπακιά, χαιρέτησε τους γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας και βγήκε από την αίθουσα.

Δείτε φωτογραφίες με τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη με τη Μάγδα Φύσσα έξω από τη δικαστική αίθουσα

Δείτε βίντεο από την συνάντηση της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη με τη Μάγδα Φύσσα

 

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα κατά την μεταφορά των δύο κρατουμένων αλλά και μέσα στη δικαστική αίθουσα για τον φόβο επεισοδίων.

Η υπόθεση συγκλόνισε το Πανελλήνιο στις 28 Νοεμβρίου 2018, όταν ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής διαπίστωσε πως στην παραλία Φώκια στην Ρόδο επέπλεε το άψυχο σώμα μίας γυναίκας. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Οι λιμενικοί ανέκριναν αρχικά τον Αλβανό κατηγορούμενο με τον οποίο είχε ραντεβού το μοιραίο βράδυ η άτυχη φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Κατά την ανάκριση ο κατηγορούμενος ομολόγησε, αποκαλύπτοντας και την ταυτότητα του συνεργού του στη δολοφονία.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι

Μετά την ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα Έδρας, μέσω των συνηγόρων τους, οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν πως αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Μέσω του συνηγόρου του ο 20χρονος Αλβανός κατηγορούμενος δήλωσε πως αρνείται και τις δύο κατηγορίες, της ανθρωποκτονίας και του βιασμού, ανακαλώντας ουσιαστικά όσα είχα ομολογήσει προανακριτικά.

Από την πλευρά του ο 22χρονος Ροδίτης δήλωσε μέσω του συνηγόρου του πως αρνείται τον βιασμό, γιατί υπήρξε συναίνεση του θύματος και πως δέχεται όχι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Το ξέσπασμα του πατέρα της φοιτήτριας

Στο άκουσμα της φράσης του συνηγόρου περί «συναίνεσης» του θύματος, ο πατέρας της φοιτήτριας, Ιωάννης Τοπαλούδης σηκώθηκε όρθιος και φώναξε: «ντροπή».

«Δεν ντρέπεστε; Έγιναν φρικτά πράγματα και λέτε για συναίνεση; Μαρτύρησε στα χέρια τους. Πλήρωνε τον Αλβανό να του πηγαίνει κορίτσια να τα βιάζει. Το δικό μας ήταν το… τυχερό! Αν δεν ήταν η Ελένη μας, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της. Να την βασανίζουν και αυτή να τους παρακαλάει να σταματήσουν. Και εσείς μιλάτε για συναίνεση;» ανέφερε.

Πρώτος μάρτυρας στο δικαστήριο καταθέτει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του παιδιού του, αλλά και σε όσα έγιναν μέχρι τη στιγμή που παρέλαβε τη σορό της Ελένης για να την κηδέψει.

Ο άτυχος πατέρας ζήτησε από την υπεράσπιση να «σταθεί με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη της Ελένης μας».

Ο κ. Τοπαλούδης ανέφερε, επίσης, στην κατάθεση του ότι στο εδώλιο έπρεπε να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί «θα έπρεπε -εφόσον τους είχαν πει πως τα παιδιά τους έχουν επιθετική και παραβατική συμπεριφορά- να έχουν κάνει κάτι».

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κλήθηκε από τον Εισαγγελέα της Έδρας να σχολιάσει και τις δηλώσεις των  κατηγορούμενων μέσω των συνηγόρων τους που αρνούνται τις κατηγορίες, αλλά ζητούν συγνώμη. Διαβάστε το διάλογο:

Εισαγγελέας: Οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχονται τις πράξεις τους και από την άλλη μέσω συνηγόρου ζητούν συγγνώμη. Πώς σας φαίνεται αυτό δεν είναι αντιφατικό; Να τα ρίχνει ο ένας στον άλλο και από την άλλη να ζητούν συγγνώμη;
Πατέρας: Η συγγνώμη είναι σπουδαίο πράγμα. Λένε ψέματα...
Εισαγγελέας: Και εσείς τι κάνετε γι αυτό;
Πατέρας: Τι να κάνω να πάρω ένα όπλο και να τους σκοτώσω;

Η κατάθεση της μητέρας της φοιτήτριας

Δεύτερος μάρτυρας ήταν η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, Κυριακή Αρμουτίδου, η οποία προσήλθε να καταθέσει στο δικαστήριο υποβασταζόμενη.

Ξεκινώντας την κατάθεση της, γύρισε προς τους κατηγορουμένους στους οποίους είπε: «Θέλω να δω στα μάτια τα τέρατα που πήρανε την κόρη μου, αφήστε με θέλω να τους δω». Αστυνομικοί την απομάκρυναν από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από την αίθουσα.

«Το παιδί μου έφυγε από το Διδυμότειχο αφίλητο κι βίωσε τη φρίκη... Οι δολοφόνοι εδώ που κάθονται χωρίς ντροπή, χωρίς φιλότιμο είναι τέρατα... Να καταδικαστούν με την πιο υψηλή ποινή που προβλέπει ο ποινικός κώδικας. Δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί μου και να μην υπάρχει έλεος... Αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει... Το παιδί μου μιλούσε έξι γλώσσες. Θα έμπαινε στο διπλωματικό σώμα. Αυτά τα κοπρόσκυλα και τα καρκινώματα τι μιλάνε; Τι θα πουν στο Θεό και στην Παναγία; Τα είχα σχεδιάσει όλα για τη ζωή της Ελένης αλλά τα δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, χωρίς καρδιά και ψυχή της αφαίρεσαν τη ζωή...».

Μιλώντας για το μοιραίο βράδυ είπε:

"Το παιδί μου το σαπίσανε στο ξύλο στη διαδρομή προς το εξοχικό του Ροδίτη. Πήγαιναν και άλλο κορίτσια εκεί, στο άντρο της ακολασίας. Τους δείχνανε πορνό και τους ζητούσαν να κάνουν τα ίδια. Ήταν καμμένα χαρτιά και οι δυο. Αυτό το λένε όλοι οι Ροδίτες. Ο Έλληνας είχε παραβατική συμπεριφορά. Είχαν όμως τα χρήματα και του άλλαζαν σχολειά. Ο Αλβανός είχε μπει στο προφίλ του παιδιού μου και την στοχοποίησε. Πήγε με τη θέλησή της; Πού; Στο άντρο της ακολασίας; Οι μάγκες αυτοί μόνο έτσι αποκτούσαν αξία, κάνοντας ό,τι έκαναν. Είναι τέρατα. Τα αίματα του παιδιού μου έσταζαν από τα ταβάνια και τα πλακάκια. Αυτά τα καρκινώματα της Ροδίτικης κοινωνίας τι απολογία θα δώσουν στο Θεό και την κοινωνία; Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή έχουν ούτε καρδιά είναι τέρατα".

Ηθικοί αυτουργοί οι γονείς των κατηγορουμένων

Η μητέρα της Ελένης επεσήμανε, όπως νωρίτερα και ο σύζυγος της στη δική του κατάθεση, πως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του παιδιού της, είναι οι γονείς των κατηγορουμένων.

 «Πιστεύω ότι ο Ροδίτης ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα του. Όταν πέταξαν το παιδί μου με τα σεντόνια παραμορφωμένο στη θάλασσα, είχαν τη συνδρομή των δικών τους», υποστήριξε.

«Ο Αλβανός είχε κανονίσει με τον Έλληνα να βιάσουν την κόρη μου. Οι γονείς του Έλληνα είχαν τα λεφτά και νόμιζαν ότι θα τον σώσουν» ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσης της.

Επίσης, κατέθεσε πεπεισμένη ότι η γιαγιά του Ροδίτη κατηγορούμενου που έμενε κάτω ακριβώς από το σπίτι του δράστη, άκουγε τις φωνές της Ελένης.

Ράγισαν καρδιές

Η χαροκαμένη μάνα συγκίνησε το ακροατήριο στην κατάθεση ψυχής της. «Σαν μπάζο, σαν σάκο πέταξαν το παιδί μου. Μου καταστρέψανε τη ζωή μου, πήραν ό,τι καλύτερο είχα. Να καταδικαστούν με την πιο υψηλή ποινή με δις ισόβια. Να τους παρακαλάει το παιδί μου και να μην δείχνουν έλεος;» ανέφερε απαρηγόρητη...

Καταλήγοντας την κατάθεση της απευθύνθηκε στους δύο κατηγορούμενους και ενώ τη συγκρατούσαν αστυνομικοί, είπε: «Θα τους πάρω την ψυχή. Εγώ θα τους σκοτώσω. Ήταν ότι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου. Χάρηκα όταν τη γέννησα. Ήμουν η πιο ευτυχισμένη μάνα του κόσμου. Εγώ θα ζω με αυτή την απώλεια του παιδιού μου... Αφήστε με, θέλω να δω τις φάτσες τους. Έχω το δικαίωμα. Σκότωσαν το παιδί μου».

Απευθυνόμενη στον Αλβανό κατηγορούμενο ανέφερε οργισμένα: «Θα φύγεις από τα δικά μου τα χέρια. Σε δις ισόβια πρέπει να καταδικαστούν. Να μη δουν ποτέ ξανά το φως του ήλιου. Μόνο έτσι θα συμβιβαστώ...».

Στο νοσοκομείο η μητέρα της φοιτήτριας

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε πριν από λίγο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Η χαροκαμένη μάνα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, καθώς ένοιωσε έντονη αδιαθεσία.

Λιμενικός: Η Ελένη Τοπαλούδη έδωσε μάχη για τη ζωή της 

Στο συμπέρασμα ότι η Ελένη Τοπαλούδη έδωσε μάχη για τη ζωή της κατέληξε ο διοικητής του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμάς Ζόβας, ο οποίος ανέβηκε στη συνέχεια της δίκης στο βήμα του μάρτυρα. 

Ο κ. Ζόβας αναφέρεθηκε στις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε για να φτάσει στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη 

Τα στοιχεία που τον οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν το υλικό από τις κάμερες και το τατουάζ της άτυχη φοιτήτριας. 

Όπως είπε ο τατουάζ που είχε η  Ελένη Τοπαλούδη στο πόδι της τον βοήθησε για την ταυτοποίηση του θύματος μιας και τα χτυπήματα που έφερε σε όλο το σώμα της, όταν εντοπίστηκε πεταμένο στη θάλασσα, έδειχναν ξεκάθαρα πως επρόκειτο για εγκληματική πράξη.

Από την άλλη πλευρά, οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες οδήγησαν στον νεαρό Αλβανό κρατούμενο, καθώς, όπως είπε, έκανε μαζί του γυμναστική και τον γνώριζε στην όψη. 

Ο Αλβανός κατηγορούμενος καταθέτοντας οδήγησε στον Ροδίτη συγκατηγορούμενό του  και παράλληλα υπέδειξε τόσο τον τόπο του εγκλήματος όσο και αυτόν που πέταξαν την Ελένη που ψυχορραγούσε καθώς και τα πράγματα της. 

Ο μάρτυρας είπε: «θεωρώ πως ο κατηγορούμενος μου είπε την αλήθεια» και εξέφρασε τη βεβαιότητα  πως η άτυχη κοπέλα πάλεψε για τη ζωή της στο σπίτι όπου κακοποιήθηκε.

«Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει τον χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ό,τι έγινε έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια», ανέφερε χαακτηριστικά και τόνιεσε πως  θεωρεί τύχη ότι βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης.

«Ήταν φρέσκο αν είχε βυθιστεί μπορούσε να είχε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεσή τους ήταν να την εξαφανίσουν... είχαν αποφασίσει να τη ρίξουν στον γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει».

Εξέφρασε την εκτίμηση πως και οι δύο πέταξαν τη φοιτήτρια στη θάλασσα. Μάλιστα  σήκωσε στα χέρια του έναν αστυνομικό και είπε:  «Το να κουβαλήσεις κάποιον και να τον κατεβάσεις από τη σκάλα είναι κάτι εφικτό. Το να τον πετάξεις όμως στη θάλασσα θέλει δύο . Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση έπρεπε να πεταχθεί με δύναμη», υπογράμμισε. 

«Το αρνούμαι κατηγορηματικά» ήταν η αντίδραση του νεαρού Αλβανού, ενώ λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του είπε «Λυπάμαι για την Ελένη αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη...». 

Ο κ. Ζόβας θα συνεχίσει να καταθέτει στις  28 Ιανουαρίου ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσουν ο συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και ειδικός για θέματα DNA

Οι δηλώσεις των δικηγόρων

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξη Κούγια και του συνηγόρου υπεράσπισης του 22χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά