Logo

Αναβλήθηκαν οι δίκες των 20 συλληφθέντων στις καταλήψεις στο Κουκάκι - Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι



 
 

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ανέβαλε για τις  22,23 και 24 Ιανουαρίου 2020 τις δίκες των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Οι δίκες αναβλήθηκαν γιατί απουσίαζαν οι περισσότεροι μάρτυρες αστυνομικοί καθώς και διερμηνέας για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.

Σε μια από τις δικογραφίες αστυνομικοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Το δικαστήριο μετά τις αναβολές διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στα δικαστήρια παρέμειναν ως αργά αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων και κατά των αστυνομικών και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ ξέσπασαν σε ζητωκραυγές στο άκουσμα της απόφασης να αφεθούν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, ο  αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παρίστατο διά του νομικού της τμήματος ως πολιτική αγωγή για την προάσπιση των συναδέλφων που τραυματίστηκαν στο περιστατικό στο Κουκάκι. Και έχει θέσει σε αυτούς το νομικό της επιτελείο για οποιαδήποτε νομική ενέργεια χρειαστεί, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά