Logo

Σκάνδαλο Novartis: Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τον γιο του Δ. Αβραμόπουλου [έγγραφο]



 
 

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έχει υποβάλλει από τις 28 Ιανουαρίου 2019 αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές των ΗΠΑ στο πλαίσιο διερεύνησης των οικονομικών συναλλαγών του Λάμπρου - Φίλιππου Αβραμόπουλου, γιου του πρώην υπουργού Υγείας και εμπλεκόμενου στην υπόθεση Novartis, Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατά την παραμονή του στην Αμερική.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζητά από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ πλήρη στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού του Λάμπρου - Φίλιππου Αβραμόπουλου, καθώς και στοιχεία για την κατοικία στην οποία διέμενε στη Βοστώνη.

Μάλιστα στο αίτημα δικαστικής συνδρομής γίνεται  αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και τον Μάιο του 2015, ενώ σχετικά με την επίμαχη κατοικία αναγράφεται ότι: 

«ευρίσκεται σε πολύ ακριβή συνοικία της Βοστώνης, ανήκει στον ίδιο ή σε τρίτο πρόσωπο. Ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαίο για την πρόοδο της έρευνάς μας... όπως μας αποστείλετε πλήρη στοιχεία: 

1) του ανωτέρω τραπεζικού λογαριασμού και ειδικότερα τα στοιχεία δικαιούχων αυτού, την κίνηση του λογαριασμού από τον χρόνο ανοίγματος μέχρι του χρόνου κλεισίματος άλλως μέχρι σήμερα...

2) του ιδιοκτήτη της εταιρείας-εμπράγματης ιδιοκτησίας στην πόλη Βοστώνη... όπου διαμένει ή διέμενε, τουλάχιστον το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του έτους 2012 μέχρι Μάιο του έτους 2015, το φυσικό πρόσωπο με στοιχεία ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ. ... Σε περίπτωση που από την έρευνα σας προκύψει καταβολή μισθώματος μέσω τραπεζικού λογαριασμού παρακαλούμε να μας αποστείλετε πλήρη στοιχεία του ανωτέρω τραπεζικού λογαριασμού και ειδικότερα τα στοιχεία δικαιούχων αυτού, την κίνηση του λογαριασμού από το χρόνο ανοίγματος μέχρι του χρόνου κλεισίματος άλλως μέχρι σήμερα...».

 

Εναλλακτικά διαβάστε το έγγραφο εδώ

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά