Logo

Απάτη ύψους 40.000 ευρώ σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από πρώην συνεργάτη του και τραπεζικό υπάλληλο



 
 


Αγωγή σε βάρος τράπεζας, τραπεζικού υπαλλήλου και πρώην συνεργάτη του κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης ο οποίος έχει πέσει θύμα απάτης με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από 40.000 ευρώ.

Στην αγωγή που συζητήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ο Αλέξης Γεωργούλης διεκδικεί το ποσό των 120.000 ευρώ για τη ζημία που έχει υποστεί αλλά και για ηθική βλάβη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”, ο ηθοποιός βρέθηκε να οφείλει ποσά σε πιστωτική κάρτα που δεν έβγαλε ποτέ, αλλά και να τον «κυνηγούν» για ακάλυπτες επιταγές.

Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο Αλέξης Γεωργούλης αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, βρέθηκε να έχει χρέος 6.400 ευρώ από ανενεργή πιστωτική κάρτα που είχε λήξει κατά τη διάρκεια της απουσίας του την οποία δεν είχε ανανεώσει.
Όπως διαπίστωσε κατόπιν εορτής, η πιστωτική κάρτα είχε παραληφθεί από πρώην συνεργάτη του, ενώ ο αρμόδιος υπάλληλος της τράπεζας παραδέχθηκε ότι η υπογραφή στην αίτηση και η παραλαβή της κάρτας έγιναν από άλλο πρόσωπο.
Μετά από μήνυση του ηθοποιού για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ο πρώην συνεργάτης του έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών από το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Όμως η περιπέτεια του ηθοποιού δεν τελείωσε  με την καταδίκη του πρώην συνεργάτη του, ο οποίος ενεπλάκη και στη λύση εταιρείας φιλικού προσώπου του ηθοποιού, καταφέρνοντας -σύμφωνα με τις καταγγελίες- να εκδώσει μπλοκ επιταγών στην επωνυμία της επιχείρησης.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας βρέθηκε με ακάλυπτες επιταγές ύψους 34.000 ευρώ!

Πίσω και από αυτήν την απάτη ήταν ο πρώην συνεργάτης του και το ίδιο τραπεζικό στέλεχος που είχε ανανεώσει εν αγνοία του την πιστωτική κάρτα που τον ...φέσωσε με 6.400 ευρώ.

Οπως υποστηρίζει ο Αλέξης Γεωργούλης στην αγωγή, κατάφερε να πάρει πίσω τις ακάλυπτες επιταγές και εξόφλησε τα ποσά. Στη συνέχεια, παρέδωσε στην τράπεζα τα σώματα των επιταγών  στην τράπεζα. Τραγική ειρωνεία; Τα σώματα των επιταγών κατέληξαν στα χέρια του τραπεζικού υπαλλήλου που είχε ανάμειξη στην υπόθεση. Μάλιστα ο υπάλληλος προχώρησε σε καταστροφή των εγγράφων για να εξαφανίσει τα πειστήρια του εγκλήματος που υπάρχουν πλέον μόνο σε φωτοτυπία...

Με την αγωγή τους, ο Αλέξης Γεωργούλης και το πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος ζητούν το ποσό των 34.000 ευρώ από τις επιταγές που πλήρωσαν, το ποσό των 6.400 ευρώ που έχει χρεωθεί στην πιστωτική κάρτα και η τράπεζα δεν έχει διαγράψει, με αποτέλεσμα ο ευρωβουλευτής να δέχεται συνεχείς οχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες, αλλά και 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά