Logo

Κρήτη: Αθώος για τον τραυματισμό φίλου του σε καφετέρια



 
 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κάθισε ένας 40χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας στο Ηράκλειο Κρήτης ο οποίος τον Μάρτιο του 2017 τραυμάτισε μέσα στο κατάστημά του με αιχμηρό αντικείμενο έναν φίλο του.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και τον αθώωσε, κρίνοντας ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. 

Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, όλα ξεκίνησαν όταν αργά το βράδυ εμφανίστηκε στην καφετέρια αργά το βράδυ υπό την επήρεια αλκοόλ ο φίλος του ιδιοκτήτη. Ο εν λόγω άνδρας είχε σχέση με την 36χρονη σήμερα ανιψιά του κατηγορουμένου, η οποία εργαζόταν στο καφέ και ζήτησε να την συνοδεύσει στο σπίτι της. 

Το cretalive.gr αναφέρει πως τόσο ο θείος της 36χρονης, όσο και η σύζυγός του, που επίσης ήταν παρούσα, αρνήθηκαν, λόγω της κατάστασής του να την αφήσουν να φύγει μαζί του.

Ο άνδρας έφυγε προσωρινά, για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του, ενώ - σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο - επιτέθηκε στις δύο γυναίκες, αλλά και στον 40χρονο φίλο του, χτυπώντας τον με γροθιές. Επίσης τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τον 40χρονο στο χέρι.

Στην απολογία του ο 40χρονος είπε πως στην προσπάθειά του να στηριχθεί κάπου, έπιασε ένα αιχμηρό αντικείμενο και με αυτό χτύπησε δύο φορές στην κοιλιακή χώρα τον εξαγριωμένο άνδρα.

"Δεν θυμάμαι καν τι έπιασα, μπορεί να ήταν σπασμένο μπουκάλι, μπορεί τασάκι, μπορεί μαχαίρι" υποστήριξε στην απολογία του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά