Logo

Για υπόθαλψη εγκληματία διώκονται τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την βιαιοπραγία συναδέλφου τους κατά 11χρονου



 
 

Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε τη Δευτέρα ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε βάρος τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος του 11χρόνου αγοριού στο Μενίδι.

Μετά την δίωξη οι τρεις αστυνομικοί  παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη, καθώς στο επίμαχο καταγραφέν υλικό εμφανίζονται απαθείς στην βιαιοπραγία του συναδέλφους τους κατά του 11χρονου παιδιού.

Ο τέταρτος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο που έκανε το γύρο του Διαδικτύου να χτυπά τον 11χρονο, εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. 

Όπως έγινε γνωστό, επειδή έχει παρέλθει ο χρόνος για την αυτόφωρη διαδικασία, διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα (προκαταρκτική εξέταση) για αυτόν με ερευνώμενο αδίκημα αυτό της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η εντολή του εισαγγελικού λειτουργού είναι να ληφθούν καταθέσεις ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να εξακριβωθεί όχι μόνο αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης αλλά αν διαπράχθηκε με την επιβαρυντική περίπτωση ότι ο δράστης είχε ρατσιστικά κίνητρα για την πράξη του σε βάρος του μικρού που είναι Ρομά.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στα πλαίσια της  προκαταρκτικής εξέτασης θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί το εν λόγω αδίκημα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο 30χρονος αστυνομικός (ειδικός φρουρός) προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου ξεγέλασε και τον προϊστάμενό του, επικαλούμενος δήθεν σοβαρό λόγο απουσίας και ζήτησε ρεπό. Έτσι κατάφερε να εξαφανιστεί, λένε οι ίδιες πηγές προσθέτοντας ότι οι άλλοι τρεις αστυνομικοί  εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Οταν το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο προϊστάμενός του επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του, ωστόσο, δεν το έπραξε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά