Logo

Σκάνδαλο Novartis: «Δεν μας πίεσε κανείς» καταθέτουν προστατευόμενοι μάρτυρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου



 
 

Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, γνωστοί με τις κωδικές ονομασίες, "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση," κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγεται για τυχόν παρατυπίες στην εισαγγελική διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, που κατέθεσαν δίχως να φαίνονται τα πρόσωπά τους προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, διαβεβαίωσαν τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό ότι καταθέτοντας στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για όσα γνώριζαν σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση είπαν την αλήθεια και χωρίς να τους πιέσει κάποιος. 

Νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις πληροφορίες γύρω από τα όσα είπαν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τόνιζαν ότι με τη μαρτυρία τους καταρρέουν οι ισχυρισμοί περί σκευωρίας και στημένων καταθέσεων και αντιδικονομικών χειρισμών  κατά την εισαγγελική διερεύνηση του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και την επικεφαλής της, Ελένη Τουλουπάκη. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες ξεκαθάρισαν στον κ. Σοφουλάκη ότι κατέθεσαν μόνο στην Ελλάδα καθώς και ότι λόγω της συνεργασίας τους με τη Novartis ήταν σε θέση να γνωρίζουν πολλά ακόμα και σε βάρος πολιτικών προσώπων. Επίσης, οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι κατά την εισαγγελική διερεύνηση του σκανδάλου εισέφεραν αποδεικτικά στοιχεία, ενώ διέψευσαν ότι πιέστηκαν ή παροτρύνθηκαν  από κάποιον για να πουν όσα μέχρι τώρα έχουν αποκαλύψει. 

Συγκεκριμένα, η "Αικατερίνη" Κελέση" φέρεται να είπε στον κ. Σοφουλάκη: «Όλα όσα έχω καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς το κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια των γεγονότων και μόνο και τα οποία θέλω να επιβεβαιώσω».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου του "Μάξιμου Σαράφη", ο οποίος φέρεται να είπε: «Είμαι υπέρ της Δικαιοσύνης και της αλήθειας και ότι έπραξα το έπραξα έχοντας χρέος ως έλληνας πολίτης απέναντι στην κοινωνία, στον αγώνα υπέρ της Διαφάνειας και κατά της διαφθοράς».

Και οι δύο φέρονται να διαβεβαίωσαν τον κ. Σοφουλάκη ότι δεν είναι  προστατευόμενοι μάρτυρες στις ΗΠΑ στην υπόθεση και ότι δεν έχουν εμφανιστείτε σε άλλη αλλοδαπή αρχή.

Οταν ο κ. Σοφουλάκης ρώτησε αν είχαν καθ οιονδήποτε τρόπο παροτρυνθεί, επηρεαστεί ή πιεστεί από κάποιον ή κάποιους ώστε να καταθέσουν αυτά που κατέθεσαν και δη εις βάρος πολιτικών προσώπων και οι δύο αρνήθηκαν κατηγορηματικά. 

Χαρακτηριστικά οι δύο μάρτυρες φέρονται να απάντησαν ως εξής: 

-"Μάξιμος Σαράφης":  « Όχι δεν είμαι άνθρωπος που πιέζεται ούτε εκβιάζεται και δεν είναι στο ήθος μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συμμορία ή σκευωρία. Εμμένω στις καταθέσεις μου τις οποίες έδωσα στους εισαγγελείς Διαφθοράς και χωρίς καμία παρότρυνση ή πίεση με γνώμονα την αλήθεια».

"Αικατερίνη Κελέση":  «Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Όλα όσα κατέθεσα τα κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια».

Όπως είπαν και οι δύο χρειάστηκε να δώσουν πολλές καταθέσεις και κατά διαστήματα, καθώς ο όγκος των στοιχείων που είχαν να εισφέρουν ήταν πολύ μεγάλος και δεν μπορούσαν να κατατεθούν σε μία, δύο ή τρεις καταθέσεις αλλά σε περισσότερες, καθώς πέραν της ιδίας αντίληψης των γεγονότων που είχαν υπήρξαν πολλά υποστηρικτικά έγγραφα που επαλήθευαν τις καταθέσεις τους καθώς και κατασχέσεις στοιχείων υπολογιστών κτλ.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά