Logo

Δίκη για τα «Στημένα»: Οι καταθέσεις των Τάκη Φύσσα και Κύρου Βασσάρα



 
 

Με τις καταθέσεις του πρώην διαιτητή και μέλος της ΚΕΔ Κύρου Βασσάρα και του πρώην τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού Τάκη Φύσσα, συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή, για τέταρτη ημέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων 27 για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ο πρώην τεχνικός Διευθυντής του Παναθηναϊκού βετεράνος ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας αναφέρθηκε στο παιχνίδι Ατρόμητος – Ολυμπιακός  λέγοντας ότι «μίλησα με τον Σα Πίντο μετά τον αγώνα» και όσα του είπε τα είπε στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Γ. Αλαφούζο και εκείνος στον ανακριτή. Ετσι κλήθηκε από την αρχή να καταθέσει.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο προπονητής του Ατρόμητου Σα Πίντο τού είπε ότι είχε δεχτεί πίεση πριν από το παιχνίδι να μη βάλει στην ενδεκάδα κάποιους παίκτες και αποφάσισε την άλλη μέρα να παραιτηθεί. «Αυτό που εξέλαβα ήταν ότι ένιωσε μειωμένος και ότι έγινε πολύ παρέμβαση στο έργο του», πρόσθεσε ο Τάκης Φύσσας και σημείωσε «ούτε είχα ακούσει κάτι ούτε υπαινίχθηκα κάτι, μετέφερα μόνο όσα μου είπε ο Σα Πίντο όταν κλήθηκα, δεν πήγα αυθορμήτως στον ανακριτή».

«Σαν ποδοσφαιριστής σίγουρα έχω βιώσει αδικίες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από προβλήματα. Εχω προσφέρει στο ποδόσφαιρο, δεν έχω αντιδικίες, σηκώθηκα ένα πρωί και κατασκεύασα μια ιστορία;», αναρωτήθηκε και χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό αδικημένο από τη διαιτησία.

Εισαγγελέας: Μου κάνει εντύπωση ότι πήγατε εξοπλισμένος στον ανακριτή, εγχειρίσατε έγγραφα. Δεν μου είχε έρθει ποτέ μάρτυρας σε αντίστοιχες περιπτώσεις να μου φέρει έγγραφα χωρίς να τα ζητήσω. Γιατί πήγατε έτσι οργανωμένος στον ανακριτή; Πού τα βρήκατε τα έγγραφα; 

Τάκης Φύσσας: Από το ίντερνετ, αναδημοσιεύονται τα στοιχεία στο διαδίκτυο

Εισαγγελέας: Στην ανάκριση είπατε ότι δεν έπαιξαν τέσσερις παίκτες, σήμερα μας λέτε ότι οι δύο από αυτούς μπήκαν ως αλλαγή

Τάκης Φύσσας: Στην ενδεκάδα δεν ξεκίνησαν, έβλεπα αποσπασματικά το παιχνίδι απ' το σπίτι με τα παιδιά μου. Ο προπονητής μου είπε ότι του ζήτησαν να μην παίξουν κάποιοι

Εισαγγελέας: Και στο Πλατανιάς - Ατρόμητος έγιναν αλλαγές, γιατί να μην ήταν και αυτό στημένο;

Τάκης Φύσσας: Ο Σα Πίντο ήταν έξαλλος και γι' αυτό παραιτήθηκε, ήταν πεπεισμένος ότι έγινε παρέμβαση στο έργο του. Πήρα τηλέφωνο τον Ρικάρντο Σάντος και μου απάντησε ότι μίλησε μαζί του, ένιωσε ενόχληση από την ομάδα και παραιτήθηκε.

Επόμενος μάρτυρας είναι ο Κύρος Βασσάρας που ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και περιέγραψε το συνέβη στη συνεδρίαση της 13/8/2012 που είχε προγραμματιστεί για την κατάρτιση των πινάκων των διαιτητών της περιόδου 2012-2013. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, παρόντα ήταν τρία από τα πέντε μέλη (ο ίδιος και οι Μπριάκος, Δούρος) και απουσίαζαν οι Σαρρής και Σάββας.

Τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι με τους τρεις παριστάμενους και ο Κ. Βασσάρας είπε ότι «τα άλλα δύο μέλη μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε για τους διαιτητές και ότι οι πίνακες ήταν έτοιμοι. Η στάση τους ήταν που με πείραξε». Αναφέρθηκε επίσης στην αντίστοιχη συνεδρίαση της προηγούμενης χρονιάς, «όταν είχαμε καθίσει από το πρωί και εξετάσαμε αναλυτικά τους πίνακες προτού αποφασίσουμε».

Παρόλο που διαφώνησε με τη διαδικασία, θεώρησε σωστό να βγουν οι πίνακες των διαιτητών γιατί την επόμενη εβδομάδα ξεκινούσε το πρωτάθλημα. «Δεν αναφέρθηκα σε ονόματα διαιτητών όσον αφορά τις αντιρρήσεις μου. Σε τεχνικά θέματα αναφέρθηκα», διευκρίνισε ο μάρτυρας αλλά ούτως ή άλλως οι αντιρρήσεις του δεν λήφθηκαν υπόψη από τους άλλους δύο.

«Σε αντίθεση με τα άλλα μέλη της Επιτροπής, εγώ είχα συμβόλαιο με την ΕΠΟ. Έληξε το καλοκαίρι του 2013, δεν ανανεώθηκε και αποχώρησα. Η δική μου απασχόληση ήταν να παράγω διαιτητές. Έβγαζα το μοντέλο για την εκπαίδευση των διαιτητών», είπε επίσης και σημείωσε: «Δεν είχα καμία πίεση όσο διάστημα ήμουν στην ΚΕΔ από κανέναν».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο ίδιος είχε κάνει λόγο για παράνομους πίνακες, ο μάρτυρας είπε ότι δεν έχει ισχυριστεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Αναφέρθηκε σε παρά πολλά κραυγαλέα λάθη στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά «δεν μπορώ να διακρίνω αν υπάρχει δόλος. Λάθη στη διαιτησία γίνονται, τα συνεχόμενα λάθη είναι το πρόβλημα».

Ωστόσο, σημείωσε ότι στο διάστημα της αρμοδιότητας του δεν είχε υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του.

«Ένα είναι σίγουρο, ότι οι διαιτητές είναι μόνοι τους, είναι ευάλωτοι και γι' αυτό ο μέσος όρος του διαιτητή στην Ελλάδα είναι τα δυόμισι χρόνια», είπε επίσης και περιέγραψε την πίεση που δέχονται οι διαιτητές από άστοχες δηλώσεις που οπλίζουν το χέρι κάθε τρελού, που όλοι ξέρουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους.

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες συνομιλίες του Β. Μαρινάκη με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Γ. Σαρρή, όπου ο κ. Μαρινάκης ζητάει να παίξει ο Μάνταλος στο Παναχαϊκή - Καλλονή και σε άλλη όπου ζητάει να πάει να παίξει ο Ιωαννίδης σε άλλο ματς και ρώτησε τον Κ. Βασσάρα: τελικά κύριε μάρτυρα ποιος καθόριζε πού θα διαιτητεύσουν οι διαιτητές; Επειδή είπατε προηγουμένως ότι ποτέ δεν ακούσατε τίποτα, μήπως με αυτά τα δύο τηλεφωνήματα που περιλαμβάνονται στο βούλευμα και τα οποία σας επισήμαναν, θυμηθήκατε κάτι;

Ο εισαγγελέας επισήμανε στον μάρτυρα ότι σύμφωνα με όσα περιγράφει και όσα έχει αναφέρει στην επιστολή του, Μπριάκος και Δούρος αποφάσισαν μόνοι τους και του έδωσαν έτοιμες τις λίστες με τους πίνακες

Ο κ. Βασσαρας χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Μπριάκου αλαζονική και πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος δεν τον σεβάστηκε, αλλά δεν χαρακτήρισε παράνομη τη διαδικασία.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί υπέγραψε τους έτοιμους  πίνακες των διαιτητών, είπε ότι διαφωνούσε με τη διαδικασία αλλά υπέγραψε επειδή θα έλειπε στο εξωτερικό και μετά ξεκινούσε το πρωτάθλημα και πως έστειλε την επιστολή, με την οποία στην ουσία ήθελε να επισημάνει στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ ότι η συμπεριφορά των δύο μελών της Επιτροπής δεν ήταν η αρμόζουσα.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2020 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά