Logo

Εισαγγελέας ερευνά ενδεχόμενη σχέση διαδικτυακών παιχνιδιών με εξαφανίσεις ανηλίκων [φωτο]



 
 

Η εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισαγγελέας Εφετών, Βιργινία Σακελαροπούλου,  με παραγγελία της ζητά να διαπιστωθεί εάν περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων συνδέονται με διαδικτυακά παιχνίδια τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. 

Παράλληλα, η κ. Σακελαροπούλου διερευνά η ίδια καταγγελία εκπαιδευτικού ο οποίος συσχετίζει διαδικτυακά παιχνίδια με εξαφανίσεις νέων. 

Αφορμή για την παραγγελία της κ. Σακελαροπούλου αποτέλεσε, εκτός από την καταγγελία του εκπαιδευτικού και η περίπτωση της εξαφάνισης του 20χρονου. Νικόλαου Θεοδωρίδη, από το Βύρωνα τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σημεία ζωής. 

Σύμφωνα με καταγγελία η εξαφάνιση του νεαρού Νικόλαου Θεοδωρίδη συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι  που μετά μανίας έπαιζε εκείνη την περίοδο μέσω Διαδικτύου και για το λόγο αυτό της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Τώρα η εισαγγελική λειτουργός, όπως αναφέρει το  dikografies.blogspot.com,  ζητεί από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να επεκτείνει την έρευνα που ήδη διενεργεί για να διαπιστωθεί, εαν περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων συνδέονται με παρόμοια διαδυκτιακά παιχνίδια, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η εισαγγελέας με την παραγγελία της προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητεί, συγκεκριμένα, να συγκεντρώσει, μέσω Διαδικτύου στοιχεία, για την περίπτωση του 20χρονου, ενεργοποιώντας άρση ηλεκτρονικού απορρήτου.

Όπως έχουν καταγγέλει οι γονείς του Νικόλαου Θεοδωρίδη και ιδιωτικός  αστυνομικός, που μετέχει στις έρευνες, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι επιτήδειοι πλησίασαν τον νεαρό και τώρα τον έχουν παγιδέψει στα πλοκάμια παραθρησκευτικής οργάνωσης στη Δανία, ή κάπου άλλου στο εξωτερικό.

Η κ. Σακελαροπούλου διερευνά, επίσης, καταγγελία εκπαδευτικού, που κάνει λόγο, για διαδικτυακά παιχνίδια, τα οποία προτρέπουν τους νέους να εξαφανιστούν για καποιο χρονικό διάστημα και ενδεχομένως, να τους κατευθύνουν σε κοινόβια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά