Logo

Κρήτη: :“Καμπάνα” και στον τρίτο συνεργό για την άγρια δολοφονία Βρετανού στα Μάλια



 
 

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, εκδικάστηκε την Παρασκευή κεκλεισμένων των θυρών υπόθεση που αφορά την φονική συμπλοκή στα Μάλια τον Ιούλιο του 2013.

Κατηγορούμενος στη δίκη ήταν ένας - ανήλικος τότε - άνδρας που παραπέμφθηκε για απλή συνέργεια στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Βρετανού Tyrell Matthews-Burton, ανήμερα των  19ων γενεθλίων του,

Κατά την κρίση του δικαστηρίου ο τότε ανήλικος,  το 2013 ήταν 17 ών, τέλεσε την πράξη που του αποδίδεται για συνεργεία στην ανθρωποκτονία και του επέβαλε φυλάκιση 5 ετών, ποινή την οποία  θα πρέπει να εκτίσει σε κατάστημα κράτησης καθώς πλέον είναι ενήλικας.

Ωστόσο ο 24χρονος σήμερα κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη του, καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. 

Όπως αναφέρει το cretalive.gr,  ο νεαρός δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες που βαραίνουν το πελάτη του.

Παρούσα στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων ήταν η μητέρα του όπως και η μητέρα και συγγενείς του άτυχου θύματος.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου έκρινε ομόφωνα ένοχους δύο 25χρονους Βρετανούς, καταδικάζοντας τον ένα σε κάθειρξη 10 ετών για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τον δεύτερο σε κάθειρξη 7 ετών για απλή συνέργεια στην ίδια πράξη, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά