Logo

Παπασπύρου: Διαψεύδει τον Αγγελή για την υπόθεση Novartis



 
 

Δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του αντεισαγγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για σχέδιο προφυλακίσεων πολιτικών, η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου η οποία κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή για τις τυχόν ευθύνες στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Στη συμπληρωματική της  κατάθεση η κυρία Παπασπύρου διέψευσε όσα έχει καταθέσει πριν από λίγες ημέρες ο αντεισαγγελέας για πιέσεις που δέχθηκε και η ίδια από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για την πολύκροτη υπόθεση. Τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα, ισχυριζόμενος ότι εκείνη γνώριζε ότι ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων (Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο) λίγο πριν από τις εκλογές.

Μάλιστα επικαλέστηκε έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του κ.Αγγελή.

Επίσης, η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια  φέρεται να κατέθεσε πως ο κύριος Αγγελής όφειλε -αν υπήρχε τέτοιο σχέδιο- να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει αφού ήταν επόπτης των εισαγγελέων διαφθοράς.

Εκ του αποτελέσματος, με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Σαμαρά αποδεικνύεται, σύμφωνα με την μάρτυρα, ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κύριος Αγγελής.

Η κυρία Παπασπύρου υποστήριξε, ότι ποτέ δεν εκβιάστηκε από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, επισημαίνοντας ότι όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για την υπόθεση.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά