Logo

Στον ανακριτή Αμαλιάδας την Παρασκευή ο 35χρονος που χτύπησε τη μητέρα, βίασε την κόρη και τις λήστεψε [βίντεο+φωτο]



 
 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας οδηγήθηκε την Τρίτη ο 35χρονος δράστης της ληστείας και του βιασμού της 53χρονης και του ξυλοδαρμού της 78χρονης μητέρας της στη Νέα Μανωλάδα το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος ανακρινόμενος από τους αστυνομικούς ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, ενώ όπως έγινε γνωστό εκτός από τις κατηγορίες της εν λόγω δικογραφίας εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ilialive.gr, ο 35χρονος υπήκοος Αλβανίας φέρεται να εμπλέκεται σε ακόμα μία ληστεία στην περιοχή του Λάππα σε βάρος ηλικιωμένου, καθώς και σε αρκετές διαρρήξεις μαζί με έναν ομοεθνή συνεργό του. Μάλιστα, σε μία από αυτές  φανέρωσε και πάλι τάσεις διαστροφής, όταν σε σπίτι που μπήκαν για να κλέψουν σε χωριό της Βουπρασίας, ο 35χρονος είδε ένα κοριτσάκι στο ένα δωμάτιο και άρχισε να το χαϊδεύει, την ώρα που ο συνεργός του έψαχνε να κλέψει.

Σε βάρος του 35χρονου και του ομεθνή συνεργού του είχε σχηματιστεί πριν από ένα μήνα περίπου δικογραφία για πέντε κλοπές, στις οποίες περιλαμβάνεται και αυτή η υπόθεση με την κατηγορία επιπροσθέτως και της θωπεία.

Τελικά, την Τρίτη ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή Αμαλιάδας και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Το patrisnews.com σε ρεπορτάζ για την υπόθεση της ληστείας και του βιασμού στη Νέα Μανωλάδα αναφέρει πως η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη από το νέο περιστατικό ωμής βίας. Την ίδια στιγμή εξοργισμένοι  οι συγγενείς των δύο γυναίκων, μάνας και κόρης, οι οποίες κακοποιήθηκαν μέσα στο σπίτι τους,  χαρακτηρίζουν τον 35χρονο «αιμοδιψή» και «κτήνος».

«Λέγαμε ότι τα βράδια φοβόμαστε ακόμη και μέσα στα σπίτια μας…Τώρα λέμε ότι ακόμα και τα μεσημέρια φοβόμαστε…» δηλώνουν κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας στην εφημ. «Πατρίς» μετά το νέο περιστατικό ωμής βίας σε μια περιοχή που «κάποιες ώρες κυκλοφορούν μόνο αλλοδαποί».

Στο ίδιο ρεπορτάζ περιγράφεται ως εξής το χρονικό της υπόθεσης

Η εισβολή

Απόγευμα Κυριακής στη Νέα Μανωλάδα και σε ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του χωριού εισβάλει ένας άγνωστος άνδρας. Προφανώς παρακολουθούσε και εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή που μια γυναίκα βγήκε στην αυλή για να πάρει ξύλα και εισέβαλε στο σπίτι. Ήταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Στο σπίτι βρίσκονται δύο γυναίκες, μάνα και κόρη 76 και 53 ετών αντιστοίχως. Η ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα και η κόρη της επίσης με προβλήματα υγείας.

Όμηροι δύο ώρες

Από εκείνη την ώρα και για περίπου δύο ώρες, οι δύο γυναίκες έζησαν ως όμηροι, ένα μαρτύριο στα χέρια του αδίστακτου κακοποιού. Ο δράστης κάποια στιγμή και αφού είχε κλειδώσει την εξώπορτα, κτύπησε με τα χέρια του την ανήμπορη να αντιδράσει 76χρονη (κινείται με μπαστούνι) και την πήγε στην τουαλέτα του σπιτιού όπου και την κλείδωσε. Νωρίτερα είχε ζητήσει χρήματα από την 53χρονη κόρη της η οποία όμως είχε μόνο 40 ευρώ επάνω της ενώ στο σπίτι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

«Την έζωσα με εκρηκτικά»

Ο αδίστακτος και θρασύς δράστης επιμένει να ζητά και άλλα χρήματα και υποχρεώνει την 53χρονη να βρει χρήματα από την …γειτονιά! Πράγματι η 53χρονη πηγαίνει σε γειτονικά σπίτια και ζητά χρήματα. Ο δράστης την παρακολουθεί διακριτικά από μικρή απόσταση. Κάποιος γείτονας έδωσε τελικά ένα ποσόν (100 ευρώ) στην 53χρονη και έτσι επέστρεψαν σπίτι. Οι γείτονες είδαν την 53χρονη αναστατωμένη αλλά εκείνη δεν τους είπε τι της συμβαίνει. Όταν αργότερα ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί δεν είπε κάτι στους γείτονες η 53χρονη είπε ότι ο δράστης την προειδοποίησε να μη μιλήσει γιατί της είπε: «έχω βάλει εκρηκτικά στη μάνα σου και αν μιλήσεις θα την ανατινάξω…» και στα χέρια του κρατούσε ένα τηλεκοντρόλ.

Αιμόφυρτη στους δρόμους

Ο αδίστακτος δράστης αφού πήρε και τα 100 ευρώ που του έδωσε η 53χρονη και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια στους αστυνομικούς, τη χτύπησε και φέρεται ότι τη βίασε. Μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή. Η 53χρονη με μώλωπες και εκδορές στο σώμα και το πρόσωπο βγήκε στο δρόμο για να ζητήσει βοήθεια για την ίδια και τη μητέρα της… Στο πρώτο γειτονικό σπίτι που μπήκε, κάλεσε πρώτα στο τηλέφωνο την αδελφή της και μετά την αστυνομία.

Στον ιατροδικαστή

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίο για εξετάσεις από ιατροδικαστή. Την υπόθεση αρχικά επιλήφθηκε το Α.Τ. Βουπρασίας αλλά λόγω της σοβαρότητας των καταγγελλομένων γίνεται διερεύνηση και από τους άνδρες της Ασφάλειας Ήλιδας, ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Απ. Μαρτζάκλης.

Άριστος συντονισμός

Η κινητοποίηση των ανδρών του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας ήταν άμεση. Διαχειρίστηκαν σωστά τα στοιχεία και τις πληροφορίες από το ΑΤ Βουπρασίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα με άριστα συντονισμένες κινήσεις εντόπισαν τον δράστη στον Πύργο τη στιγμή μάλιστα που ήταν έτοιμος να διαφύγει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα. Τον προσήγαγαν στο Τμήμα, αναγνωρίστηκε και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Ελέγχεται και για την συμμετοχή του σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Η περιγραφή των θυμάτων

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν περιέγραψαν τα δύο θύματα, μάνα και κόρη, στην κάμερα αθηναϊκού καναλιού. Η 72χρονη Ειρήνη Αργυροπούλου, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο έδρασε ο 36χρονος αλλοδαπός: «Με καλσόν και ποδιές μας έδεσε. Με έκλεισε εμένα στην τουαλέτα και η Γιώτα του πρότεινε να πάνε σε μια γειτόνισσα να του πάρει 100 ευρώ δανεικά και θα τα δώσει αυτή. Ο δράστης θέλησε να πάει μαζί της. Εκεί όμως που πήγε η κόρη μου, λόγω και του φόβου εκείνη τη στιγμή δε μίλησε, αν και υπήρχαν τρεις γυναίκες που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν κακό. Πήρε τα λεφτά και τον έφερε πάλι στο σπίτι, όπου της έκανε ότι έκανε».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά