Logo

Αθώος ο δημοσιογράφος Γ. Φιλιππάκης για ανάρτηση κατά του Γ. Στουρνάρα



 
 

Αθώος κρίθηκε σήμερα, Παρασκευή, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης για ανάρτηση του στο Facebook που ...ενόχλησε το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Εναντίον του δημοσιογράφου και επί σειρά ετών μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου Φιλιππάκη, είχε ασκηθεί δίωξη για ανάρτηση στο Facebook το 2017, με αφορμή την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.

Στην επίμαχη ανάρτηση ο δημοσιογράφος και συνδικαλιστής είχε γράψει: «Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα», προκαλώντας την αντίδραση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό, τις διωκτικές αρχές και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας προσήλθε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τους άνδρες της ασφαλείας του και δύο αστυνομικούς που επέβαιναν σε μηχανή.

Τελικά ο κεντρικός τραπεζίτης αποχώρησε άπραγος, καθώς η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του Γ. Φιλιππάκη, δεν ίσχυε πλέον λόγω αλλαγής στη σχετική διάταξη του νόμου. Ειδικότερα, για την παραβίαση του άρθρου 186 ΠΚ παρ.1 που διώκονταν, μετά την τροποποίηση στο νέο Ποινικό Κώδικα, απαιτείται πλέον «υπόσχεση αμοιβής», εξέλιξη για την οποία πιθανότατα δεν είχε ενημερωθεί ο κ. Στουρνάρας.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης ακροαματικής διαδικασίας, δεν έλειψε η ένταση ανάμεσα στο συνήγορο υπεράσπισης του δημοσιογράφου Γιάγκου Λαμπίρη και του δικηγόρου του κ. Στουρνάρα, ο οποίος ήθελε να παρέμβει, αν και δεν νομιμοποιούνταν να λάβει το λόγο, καθώς δεν είχε δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής.

Μετά την ολιγόλεπτη ένταση, ο Γιώργος Φιλιππακης κηρύχθηκε αθώος. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2020 από directNEWS.gr Πηγή: Documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά