Logo

Προσφυγή στο ΣτΕ από ΠΑΟΚ και Ξάνθη



 
 

Οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ προσέφυγαν στο  Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αιτήσεις ακύρωσης, αναστολής και έκδοσης προσωρινής διαταγής. 

Ειδικότερα, η Ξάνθη ζητεί την ακύρωση της απόφασης  του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τις οποίες αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

ΠΑΟΚ και Ξάνθη μαζί ζητούν την ακύρωση της απόφασης ανάκλησης συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα. Δηλαδή ζητούν την ακύρωση της απόφσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που με πλειοψηφία 3-2 ανακάλεσε τα πιστοποιητικά του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της. 

Παράλληλα ζητούν από τους προέδρους των Δ΄ και Γ΄ Τμημάτων του ΣτΕ, όπου εισήχθησαν οι αιτήσεις τους, την έκδοση προσωρινών διαταγών.  

Όπως υποστηρίζουν από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική, οικονομική και ποδοσφαιρική βλάβη, σε περίπτωση που ευδοκιμήσουν οι αιτήσεις ακύρωσης τους. 

Επιπλέον ισχυρίζονται ότι επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και εικονικών συμφωνιών, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά