Logo

Ηράκλειο: Φυλάκιση 4 ετών σε ακτινολόγο για ασέλγεια σε 17χρονη



 
 

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή και καταβολή χρηματικής εγγύησης 500 ευρώ, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο 47χρονος ακτινολόγος για την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος 17χρονης μέσα σε Κέντρο Υγείας.

Ο 47χρονος ήταν φίλος της οικογένειας της ανήλικης και συνάδελφος με τη μητέρα της 17χρονης η οποία είχε απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας για ακτινογραφίες προκειμένου να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή της σε στρατιωτική ή αστυνομική σχολή.

Τις ακτινογραφίες ανέλαβε να κάνει ο 47χρονος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ανήλικη ξέσπασε σε κλάματα και αποκάλυψε στη μητέρα της ότι η συμπεριφορά του 47χρονου απέναντι της ήταν ανάρμοστη και ως προς τις κινήσεις του και ως προς τις αδιάκριτες ερωτήσεις του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι αθώος. Στην απολογία του αρνήθηκε ότι προέβη σε ασελγείς χειρονομίες, ισχυριζόμενος ότι έπραξε όπως ακριβώς ενδείκνυται για την εν λόγω εξέταση.

Ως προς τις ερωτήσεις «προσωπικού περιεχόμενου» που φέρεται να απεύθυνε στην ανήλικη, υποστήριξε ότι προέβη σε αυτές για να αντλήσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφάλεια της εξεταζόμενης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της άμεσης καταβολής χρηματικής εγγύησης 500 ευρώ. Από την πλευρά του ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την καταβολή εγγύηση 3.000 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά