Logo

Δίκη Τοπαλούδη: Ξυπόλητος στη δίκη ο Ροδίτης κατηγορούμενος



 
 

Συνεχίστηκε σήμερα, Τρίτη, το θεατρικό παραλήρημα του 23χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος εμφανίστηκε ...ξυπόλητος.

Ο 23χρονος που είναι ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο, δεν εμφανίστηκε με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης εμφανίστηκε χωρίς να φοράει παπούτσια και μονολογούσε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε την αποχώρηση του από την αίθουσα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε η βιοχημικός της Αστυνομίας Σοφία Γκούγκουρα η οποία ανίχνευσε γενετικό υλικό του θύματος αλλά και των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης, του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου Αλβανού συγκατηγορούμενου του μέσα στο σπίτι όπου η κοπέλα βιάσθηκε και κακοποιήθηκε άγρια. Επίσης, γενετικό υλικό τους βρέθηκε και στα αντικείμενα που συγκέντρωσαν οι αρχές από τη θαλάσσια περιοχή στη Ρόδο, όπου εντοπίστηκε η σορός της.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι κηλίδες αίματος της Ελένης βρέθηκαν σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του εξοχικού του 23χρονου κατηγορούμενου, ακόμη και στο ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου. Αίμα δε της Ελένης Τοπαλούδη εντοπίστηκε και στη θέση του συνοδηγού στο όχημα του Ροδίτη, με το οποίο την μετέφεραν με το συγκατηγορούμενο του μέχρι τη βραχώδη ακτή όπου την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα.

Ως προς το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο οι κατηγορούμενοι χτύπησαν την κοπέλα στο κεφάλι, η αστυνομικός ανέφερε ότι βρέθηκε μέσα στη θάλασσα «αλλά δεν απέδωσε κανένα γενετικό τύπο, επειδή παρέμεινε μέσα στο νερό και μάλιστα σε υψηλή αλατότητα».

Σχολιάζοντας την κατάθεση της μάρτυρα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας ανέφερε στο δικαστήριο τη θέση της οικογένειας Τοπαλούδη, πως «η Ελένη βιάσθηκε και δολοφονήθηκε γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στις ερωτικές τους προτάσεις».

«Το αδίκημα του ομαδικού βιασμού έχει πιστοποιηθεί από τις απολογίες των κατηγορουμένων …Η Ελένη αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή και αυτή ήταν η αιτία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της…Η δολοφονίας της έγινε άγριο κυνηγητό μέσα στο σπίτι και αυτό αποδεικνύεται από τις διάσπαρτες κηλίδες μέσα στο χώρο…», επεσήμανε ο κ. Κούγιας.

«Είναι αθώος, δεν έγινε βιασμός» υποστήριξαν η γιαγιά και ο πατέρας του Ροδίτη

Την οργή της μητέρας και του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσαν τα όσα υποστήριξαν η γιαγιά και ο πατέρας του νεαρού Ροδίτη, που ισχυρίστηκαν ότι είναι αθώος και ότι δεν έγινε βιασμός. 

Η γιαγιά του νεαρού όταν ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα  δέχθηκε τα πυρά του εγγονού της, ο οποίος της είπε: «Να μείνεις έξω, να μην μιλήσεις» .

Ο κατηγορούμενος που άρχισε να μονολογεί πως λένε ψέματα για εκείνον και ότι θα καταθέσει μηνύσεις, τελικά απομακρύνθηκε από την αίθουσα με εντολή της προέδρου και η γιαγιά του άρχισε να καταθέτει λέγοντας ότι ο εγγονός της είχε «περιπέτειες» με ναρκωτικά και προβλήματα με την ψυχική του υγεία.

Η γιαγιά του κατηγορουμένου είπε συγκεκριμένα πως ο εγγονός της «πάθαινε εμμονές και κρίσεις πανικού και τον παρακολουθούσε ψυχίατρος» προσθέτωντας ότι  οι γονείς του προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο εγγονός της είχε στο παρελθόν ερωτικές σχέσεις με κοπέλες με τις οποίες, όπως είπε, ήταν πάντα «τρυφερός και ευγενικός». και ισχυρίστηκε πως έπεφτε  θύμα εκμετάλλευσης από τις παρέες του.

Σχετικά με το αν άκουσε ή όχι  φωνές της Ελένης Τοπαλούδη το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της, καθώς κατοικεί  κάτω από το διαμέρισμα όπου έλαβε, κατά τη δικογραφία, χώρα ο βιασμός και η κακοποίηση της φοιτήτριας, , υποστήριξε ότι δεν άκουσε τίποτα.

Μάλιστα, στις  ερωτήσεις της έδρας αλλά και της εισαγγελέως, η μάρτυρας επαναλάμβανε: «Δεν ξέρω, δεν άκουσα κάτι…».

Εισαγγελέας: Εκεί μέσα γίνονταν σφαγή για 3,5 ώρες. Είναι δυνατόν όσο γίνεται αυτό το μακελειό, γιατί μακελειό είναι, εσείς να μην ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω, δεν άκουσα τίποτα, μακάρι να άκουγα …

Εισαγγελέας: (δείχνει στη μάρτυρα τη φωτογραφία της σορού της φοιτήτριας). Αυτό είναι μακελειό. Το καταλάβατε; Μη μου λέτε ότι δεν ξέρετε …

Μάρτυρας: Δεν άκουσα …

Εισαγγελέας: Δεν σας έκανε εντύπωση που ήρθαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι;

Μάρτυρας: Εγώ να κυνηγάω τον εγγονό μου να δω τι κάνει; Δεν είναι σωστό….

Εισαγγελέας: Μήπως ήσασταν συνηθισμένη να ακούτε τέτοια πράγματα; Υπήρξαν και άλλες κοπέλες που είπαν για το σπίτι….

Μάρτυρας: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα …

Ανέφερε, ειδικότερα, ότι εκείνη τη νύχτα άκουσε τον εγγονό της που ήρθε στο σπίτι μαζί με την παρέα του. «Άκουσα γέλια» ανέφερε και μετά το μόνο που άκουσε, όπως είπε, ήταν τα ξημερώματα, μέσα στον ύπνο της, το αυτοκίνητο να φεύγει.

«Άκουσα ένα κορίτσι που μιλούσε αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγαν. Γέλαγαν και ανέβηκαν τη σκάλα, δεν άκουσα τίποτα άλλο. Πήγα για ύπνο» είπε.

Εισαγγελέας: Έχετε έρθει σε επαφή με τον εγγονό σας μετά το περιστατικό; Τι σας λέει; Γιατί τώρα εδώ βρίζει συνεχώς …

Μάρτυρας: Μου έχει πει ότι δεν έκανε τίποτα και το πιστεύω αυτό, γιατί ξέρω το χαρακτήρα του. Μου είπε «δεν έκανα γιαγιά τίποτα».

Εισαγγελέας: Ποιος το έκανε;

Μάρτυρας: Μάλλον ο άλλος …Δεν έχω μιλήσει πολύ με τον Μανώλη, το παιδί έπαθε σοκ.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα, ανέβηκε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

«Θα σε εκδικηθώ, δεν είμαι ο γιος σου», είπε ο νεαρός κατηγορούμενος, που εκείνη την ώρα είχε επανέλθει στην αίθουσα. Επειδή, όπως και νωρίτερα, μονολογούσε και έβριζε συνεχώς αποχώρησε εκ νέου από την αίθουσα. 

Ο πατέρας του περιέγραψε το γιο του ως «ένα παιδί υπερκινητικό» που δεν «μπορούσε να συγκεντρωθεί στα μαθήματα».

Είπε όιτ στην αρχή ο ίδιος και η σύζυγος του νόμιζαν ότι ήταν απλά ζωηρός, αλλά η κατάσταση χειροτέρευε όσο το παιδί μεγάλωνε.

«Δεν το είχαμε καταλάβει, δεν μας το είχε πει και κανένας καθηγητής» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε αναφέροντας πως ο γιος του από τα 14 του περίπου έκανε χρήση ναρκωτικών και για το λόγο αυτό απευθύνθηκαν στο ΚΕΘΕΑ.

«Είχε πολλές εμμονές… Πάντα τον επηρέαζαν οι παρέες του, το μόνιμο πρόβλημά του. Ό,τι του έλεγαν το έκανε», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι  το επίδικο διάστημα, είχε ξεκινήσει και πάλι τη χρήση ναρκωτικών με τις παρέες που είχε ακόμη και με τον συγκατηγορούμενό του.

Σε ερώηση σχετικά με το πως  πληροφορήθηκε την εμπλοκή του γιου στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, ο μάρτυρας υποστήριξε: «Μου είπε ο λιμενάρχης τι έγινε, έπαθα σοκ. Μου έδωσε να καταλάβω ότι το έκανε ο Αλέξανδρος (σ.σ. ο άλλος κατηγορούμενος) . Μου είπε πως αν θέλω να βοηθήσω το παιδί μου θα πρέπει να το πείσω να παραδοθεί. Έτσι και έγινε. …Από την στιγμή που τον πιάσανε μέχρι και τον Ιούλιο δεν μπορούσαμε να κάνουμε διάλογο, δεν ήταν καλά».

Εισαγγελέας: Σας είπε κάτι για ότι έγινε;

Μάρτυρας: Ότι δεν έχει κάνει τίποτα, ούτε την σκότωσε ούτε την πέταξε. Αυτό πιστευτώ και εγώ.

Εισαγγελέας: Ο βιασμός δεν είναι αδίκημα για εσάς;

Μάρτυρας: Ναι είναι. Αλλά βιασμός δεν υπάρχει, γιατί δεν βιάσανε τη κοπέλα, το ξέρω από το γιο μου. Δεν έγινε βιασμός πήγε με τη θέλησή της….

Τότε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη  φώναξε προς τον μάρτυρα: «Αφού λες ότι δε σου μιλάει.. Τα μαχαίρια δεν τα είδες …».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας ανέφερε πως ο γιος του σε χρόνο κοντά στο έγκλημα εκτός από την χρήση ναρκωτικών που είχε διαπιστώσει ότι έκανε, του είχε εκμυστηρευτεί «ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας πράγμα που μας οδήγησε στον ψυχίατρο ο οποίος του έδωσε φάρμακα».

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

«Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι , αλλά προσποιείται, κοινώς μας δουλεύει», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά