Logo

"Καμπάνες" σε επιχειρηματίες για παραβίαση της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων



 
 

Σε φυλάκιση και πρόστιμα καταδικάστηκαν δύο από τους τρεις επιχειρηματίες του Ηρακλείου Κρήτης που παραβίασαν την απαγόρευση και άνοιξαν τα καταστήματα τους εν μέσω κοροναϊού.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν κομμωτή, έναν ιδιοκτήτη καφενείου και έναν ιδιοκτήτη φούρνου με τραπεζοκαθίσματα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ. Ο τρίτος αφέθηκε ελεύθερος καθώς ορίστηκε δικάσιμος για μεθαύριο, Δευτέρα.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας την περασμένη Πέμπτη απέστειλε εγκύκλιο σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας και τους παρέπεμψε στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της επικίνδυνης νόσου.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μεικτά κλιμάκια της Αστυνομίας προχωρούν σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα έκτακτα μέτρα.

Στην Αθήνα έγιναν σήμερα ακόμα πέντε συλλήψεις καταστηματαρχών που αψήφησαν την κυβερνητική απόφαση για την απογόρευση λειτουργίας.

Σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο διήμερο έχουν συλληφθεί συνολικά 45 καταστηματάρχες που παραβίασαν την απαγόρευση λειτουργίας σε κομμωτήρια, μπαρ, καφετέριες, καφενεια, γυμναστηρια, κέντρα αισθητικής και άλλα καταστήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά