Logo

Κοροναϊός: Προσβλήθηκε υπάλληλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών - Σε καραντίνα 19 υπάλληλοι



 
 

Υπάλληλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διαγνώσθηκε με κοροναϊό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ο δικαστικός υπάλληλος που υπηρετεί σε συγκεκριμένη υπηρεσία της Εισαγγελίας βγήκε θετικός στο τεστ που του έκαναν χθες μαζί με συνάδελφο του, καθώς παρουσίασαν συμπτώματα. Πάντως, το τεστ στο συνάδελφο του βγήκε αρνητικό.

Ο ασθενής έλαβε οδηγίες να τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του.

Παράλληλα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ευάγγελου Ιωαννίδη, σφραγίστηκε το κτίριο της Εισαγγελίας και έγινε απολύμανση.

Εξάλλου, τέθηκαν σε κατ' οικον περιορισμό 19 συνάδελφοί του που εργάζονται σε γραφεία της Εισαγγελίας.

Αποχή ξεκινούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Από την πλευρά τους οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας  αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντα τους αύριο, Κυριακή και μεθαύριο, Δευτέρα, ζητώντας απολύμανση όλων των κτιρίων του Πρωτοδικείου.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αναφέρει σχετικά:

«Μετά από την ενημέρωση που είχαμε σήμερα, ότι ένας συνάδελφός μας που υπηρετεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ συνεδρίασε εκτάκτως και με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του, Καλεί όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία, την Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, για λόγους προστασίας της υγείας τους.

Ζητάμε :

1.Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

2.Να τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των Δικαστικών Υπηρεσιών, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εργασίες που πρέπει να γίνονται, δηλαδή μόνο σε αυτές στις οποίες τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα, για να εκτιμήσει τα όποια νέα δεδομένα και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του».

Απολυμαίνονται αύριο τα δικαστήρια

Μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στο Πρωτοδικείο Αθηνών και μετά την απόφαση των δικαστικών υπαλλήλων για αποχή από τα καθήκοντα τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρα ζήτησε την απολύμανση των κτιρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Οι εργασίες απολύμανσης θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής από συνεργεία Περιφέρειας Αττικής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά