Logo

Αθώοι τρεις συλληφθέντες για την παραβίαση της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων



 
 

Απηλλάγησαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρία άτομα που είχαν συλληφθεί σε ισάριθμες περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για έναν 67χρονο ιδιοκτήτη καφετέριας στην Πολίχνη, μία 51χρονη γυναίκα που πουλούσε γλαστράκια ανθοκομίας σε λαϊκή αγορά στην ίδια περιοχή και έναν 72χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος με γεωργικά-γεωπονικά προϊόντα στην περιοχή της Ανάληψης.

Την αθώωσή τους πρότεινε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της Έδρας.

Στην περίπτωση του 72χρονου δέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το κατάστημά του περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιχειρήσεων που εξαιρούνται από το μέτρο προσωρινής αναστολής λειτουργίας.

Ως προς τη γυναίκα που συνελήφθη σε λαϊκή αγορά, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «δεν γίνεται να πωλούνται στους διπλανούς πάγκους ματσάκια με φυτά και να την πληρώνει η πωλήτρια με τους βασιλικούς…».

Όσον αφορά τον 67χρονο ιδιοκτήτη καφέ, ο εισαγγελικός λειτουργός πείστηκε από τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου στην απολογία του πως δεν λειτουργούσε η επιχείρηση του, ούτε ήταν προσβάσημη σε πελάτες. «Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες, εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού. Δεν τους σέρβιρα ούτε καν καφέ» υποστήριξε στην απολογία του.

Το δικαστήριο αθώωσε τους τρεις κατηγορούμενους δίχως να αναγνωστεί το σκεπτικό της απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν το περασμένο Σάββατο έξι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που παραβίασαν την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται ιδιοκτήτες καφέ, κουρείου, σνακ-μπαρ, αίθουσας δεξιώσεων αλλά κι ένας προπονητής εφηβικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Για τους περισσότερους κατηγορούμενους ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά