Logo

Οριστικά τα ισόβια σε 44χρονο για την δολοφονία ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ



 
 

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία είχε επιβληθεί η ποινή των ισοβίων και της 12ετούς κάθειρξης σε 44χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστεία μετά φόνου με θύμα 29χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ.

Ο καταδιασθείς είχε διαπράξει τη ληστεία και την δολοφονία το Νοέμβριο του 2003 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης μαζί με δύο συμπατριώτες του που δεν έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές.  Σύμφωνα με την απόφαση ο 44χρονος άνεργος σερβιτόρος συναποφάσισε με άγνωστης ταυτότητας συμπατριώτες του να ληστέψουν ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ

Σύμφωνα με το ethnos.gr,  τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου 2003, οι τρεις δράστες περίμεναν το θύμα στο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου έμενε, στην οδό Δερβενακίων 51 στην Πολίχνη. Μόλις ο 29χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση με πυροβόλο όπλο στην κοιλιά και στον αυχένα. Οι ληστές είχαν μπει νωρίτερα στο γκαράζ από παράπλευρη πόρτα, καθώς η κύρια είσοδος της πυλωτής για τα αυτοκίνητα άνοιγε με τηλεκοντρόλ και από εκεί μπήκε με το όχημά του το θύμα. Μετά τη δολοφονία οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δίκυκλο και αυτοκίνητο, που είχαν αφήσει σε διπλανό δρόμο. 

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο καταδικασθείς,  «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας στα πλαίσια ειλημμένης εγκληματικής απόφασης και του λεπτομερώς καταστρωθέντος προηγουμένως σχεδίου για την διάπραξη της ληστείας εις βάρος του Π. Τ., τον στόχευσε από απόσταση 70 περίπου εκατοστών και πυροβόλησε εναντίον του δύο φορές διαδοχικά. Οι δράστες  αφαίρεσαν το  τσαντάκι που είχε μαζί του το θύμα και περιείχε περίπου 4.000 ευρώ, ενώ λόγω της βιασύνης τους να απομακρυνθούν από τον τόπο του εγκλήματος παρέλειψαν να ερευνήσουν το σώμα του θύματος με αποτέλεσμα να μην αφαιρέσουν το ποσό των 2.500 ευρώ που βρισκόταν στις τσέπες του».

Έξι χρόνια μετά  την ληστεία, οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν  στον εντοπισμό και στην σύλληψη του δράστη της δολοφονίας  από ένα τυχαίο έλεγχο. 

Ο δράστης της ληστείας και δολοφονίας καταδικάστηκε το 2017 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της  ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε κάθειρξη 12 ετών για ληστεία  από κοινού.

Ο καταδικασθείς άσκησε αναίρεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε ως αβάσιμη στο σύνολό της, ενώ απερρίφθη ο ισχυρισμός του, ότι δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-3-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά