Logo

ΣτΕ: "Μπλόκο" στη γραμμή 4 του μετρό - Έγιναν δεκτές οι προσφυγές εργολάβων



 
 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας "μπλόκαρε" τη διαδικασία διαγωνισμού για τη γραμμή 4 του Μετρό, καθώς έγιναν δεκτές οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει διαγωνιζόμενοι.

Το Στε έκανε δεκτές τις προσφυγές που είχαν καταθέσει τα δύο σχήματα που διεκδικούν το έργο προϋπολογισμού 1,8 δις. ευρώ.

Οι δύο κοινοπραξίες Άκτωρ-Ansaldo-Hitachi-Rail Italy και J&P Άβαξ-Ghella-Alstom είχαν ζητήσει να "παγώσει" ο διαγωνισμός του μεγαλύτερου δημόσιου έργου, μέχρι να εκδικαστούν οι κύριες προσφυγές που έχουν υποβάλει ως προς την αξιολόγηση των τεχνικών φακέλων των προσφορών τους από την "Αττικό Μετρό".

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού επρόκειτο να συνεχιστεί  με την υποβολή των οικονομικών προσφορών από τους διαγωνιζόμενους.

Όμως πλέον θα πρέπει να περιμένουν την έκδοση της οριστικής απόφασης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Το έργο προϋπολογισμού 1,8 δις ευρώ περιλαμβάνει την επέκταση του μετρό στη γραμμή 4 που περιλαμβάνει το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή (α’φάση) μήκους 12,8 χλμ. με 15 υπόγειους σταθμούς (Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά