Logo

Χίος: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται 48χρονος που πυροβόλησε ανήλικους Σύρους



 
 

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων σε βάρος ενός 48χρονου από το χωριό Χαλκειός, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον ανήλικων Σύρων, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο 16χρονων Σύρων που τραυματίστηκαν καθώς και ακόμη δύο ανήλικων ομοεθνών τους με τις κατηγορίες της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου το απόγευμα της Τετάρτης στη Χίο οι τέσσερις συλληφθέντες δρώντας από κοινού με άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, μπήκαν σε αγρόκτημα του 48χρονου, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Οι δράστες εντοπίστηκαν από τον 48χρονο και κατά την εξέλιξη του περιστατικού επιτέθηκαν σε βάρος του με πέτρες και ξύλα, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και τρια φυσίγγια, ενώ δύο εκ των συλληφθέντων που τραυματίσθηκαν κατά το χρόνο του περιστατικού, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου.

Ο 48χρονος μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του παραπέμφθηκε σε ανακριτή στον οποίο θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος. 

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ο 48χρονος είχε πυροβολήσει εναντίον ομάδας μεταναστών που, όπως υποστήριξε, είχε επιτεθεί στον ηλικιωμένο πατέρα του μέσα στο ίδιο θερμοκήπιο. Το δικαστήριο που είχε δικάσει τον 48χρονο για αυτή την πράξη τον είχε κηρύξει αθώο. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά