Logo

ΣτΕ: Όχι στο άνοιγμα των εκκλησιών λόγω της επιδημίας



 
 

Για λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα πολιτών και σωματείων που ζητούσαν να ανοίξουν οι εκκλησίες ώστε να μπορέσουν οι πιστοί να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία απαγορεύθηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες στις εκκλησίες και τους άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς για να μπορούν να παρακολουθούν λειτουργίες.

Στις προσφυγές τους στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ειδικότερα, επισημαίνουν ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών, κλπ, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος.

Όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την έκδοση προσωρινής διαταγής για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κοροναϊού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά