Logo

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Τοπαλούδη - Απαγόρευση εισόδου στους δημοσιογράφους



 
 

Χωρίς την παρουσία έστω και ενός δημοσιογράφου συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Με απόφαση του Δικαστηρίου δεν επετράπη η είσοδο έστω και ενός συντάκτη του δικαστικού ρεπορτάζ – λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό – κατά παραβίαση της αρχής για δημοσιότητα της δίκης.

Στην αίθουσα του ΜΟΔ που είναι περίπου 98 τ.μ βρίσκονται περίπου 20 άτομα (δικηγόροι, μάρτυρες), ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος στο κοινό.

Στην έδρα κάθονται μόνον οι τρεις δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι τέσσερις ένορκοι για λόγους ασφαλείας κάθισαν στα έδρανα των δικηγόρων.

Τι κατέθεσε η αδερφή του Αλβανού κατηγορούμενου

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε τη Δευτέρα η αδελφή του Αλβανού κατηγορουμένου που είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.

Η μάρτυρας υπεράσπισης απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αδελφός της να έχει ασκήσει βία σε βάρος της 19χρονης φοιτήτριας, περιγράφοντας τον ως "άβουλο και φοβισμένο".

Αναφερόμενη στη σχέση του αδερφού της με τον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του, είπε πως ο αδελφός της είχε "ένα είδος θαυμασμού". "Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευμάρεια", ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσης της. Και συμπλήρωσε:

"Πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι".

Ως προς το μοιραίο βράδυ, η αδερφή του Αλβανού κατηγορούμενου κατέθεσε πως αν ο αδελφός της "δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί".

Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο αδελφός της δεν υπερασπίστηκε μεν την φοιτήτρια, αλλά "δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει".

Για να ακολουθήσει ο διάλογος με την Πρόεδρο

Πρόεδρος: Τα στοιχεία μας λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο.

Μάρτυρας: Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε.

Καταθέτοντας για τη σχέση του αδελφού της με την Ελένη Τοπαλούδη, η μάρτυρας είπε πως είχαν σχέση. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω διαδικτύου και είχαν συναντηθεί από κοντά τέσσερις φορές. Είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Ο ίδιος μου το είχε πει γιατί είχε κοιμηθεί σπίτι της.

Στην κατάθεση της ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η φοιτήτρια πρότεινε στον αδερφό της "να βγουν τρία άτομα μαζί" και ότι συζητούσαν "να δοκιμάσουν νέα πράγματα".

Σε ερώτηση της προέδρου τι είχαν συμφωνήσει να κάνουν ο αδελφός της και η Ελένη, η μάρτυρας είπε πως η φοιτήτρια πρότεινε "να κάνουν κάτι που θα εξιτάρει και τους δύο", πρόταση στην οποία συμφώνησε ο κατηγορούμενος και έτσι αποφάσισαν να βγουν τρία άτομα μαζί.

Πρόεδρος: Τι να κάνουν;

Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ

Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά

Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους

Πατέρας Τοπαλούδη: Ναι ναι... Γι' αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.

Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ' αυτό το σπίτι;

Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου

Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως

Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο

Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε;

Μάρτυρας: Ναι

Η δίκη για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας συνεχίζεται την Τρίτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά