Logo

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη



 
 

Η αποφυλάκιση του παιδεραστή του Ρεθύμνου, Νίκου Σειραγάκη,  στις 22 Απριλίου  προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε κριθεί ένοχος για αδικήματα σχετικά με παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών και του είχε επιβληθεί κάθειρξη 401 ετών από τα οποία εκτιτέα είναι τα 25 έτη. 

Παρέμεινε έγκλειστος 8 έτη και 5 μήνες. Παράλληλα είχε πραγματοποιήσει 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών. Αποφυλακίστηκε υπό όρους από τις φυλακες Γρεβενών στις 22 Απριλίου έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε ήδη τη δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του καταδικασθέντος, που διαβιβάζονται και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, σε αυτό το στάδιο  μπορεί μέσα σε ένα μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας, αν θεωρήσει ότι πρόκειται για πρόωρη αποφυλάκιση Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν, ωστόσο, πως τα περιθώρια,  μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού  Κώδικα είναι προκαθορισμένα και δεν αφήνουν πολλές επιολογές στους δικαστές.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν επίσης, πως ο υπουργός Κώστας Τσιάρας έχει κατ΄επανάληψη τονίσει πως οι αλλαγές που προώθησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον  Ποινικό Κώδικα λόγω εφαρμογής του ευμενέστερου νόμου θα φαίνονταν εκ καιρώ.  Και πρόσθεταν πως το υπουργείο Δικαιοσύνης επί Νέας Δημοκρατίας αυστηροποίησε τις ποινές και για τις υποθέσεις παιδεραστίας και υπογράμμιζαν πως σε  κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα θα αξιολογήσει και αυτό το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών.

Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως για αυτά τα εγκλήματα δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-5-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά