Logo

Στο Αυτόφωρο ο 52χρονος για την ψευδή καταγγελία στην Κυψέλη



 
 

Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο 52χρονος ο οποίος είχε καλέσει την Άμεση Δράση ότι δήθεν τον λήστεψαν και τον μαχαίρωσαν, για να σπεύσουν οι αστυνομικοί στην παγίδα αντιεξουσιαστών στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας , ο κατηγορούμενος είπε στο κέντρο «ελάτε να με σώσετε». Φέρεται, μάλιστα, να επέμεινε στους αστυνομικούς που του τηλεφώνησαν όταν πλησίασαν στο σημείο που τους υπέδειξε, ότι βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ότι κινδυνεύει.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στην πλατεία τα ξημερώματα του Σαββάτου ακολούθησε η επίθεση από συγκεντρωμένους.

Στο μεσοδιάστημα ο 52χρονος, μόνιμος κάτοικος της περιοχής, είχε απενεργοποιήσει το κινητό του αμέσως μετά την μετάβαση των αστυνομικών στην πλατεία και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν χθες, Κυριακή, μετά από ταυτοποίηση της επίμαχης κλήσης.

Σε βάρος του 52χρονου ο Εισαγγελέας άσκησε πλημμεληματικού βαθμού ποινική δίωξη για την ψευδή καταγγελία και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η δίκη του αναβλήθηκε σε δικάσιμο που θα οριστεί όταν επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια.

Το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο 52χρονος ο οποίος ζήτησε να του επιστραφεί το κινητό του που κατασχέθηκε με την σύλληψη του, καθώς είναι απαραίτητο για τη δουλειά του, όπως υποστήριξε.

Με το σκεπτικό ότι «το κατασχεθέν, είναι πειστήριο που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία», το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο απέρριψε το αίτημα του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά