Logo

Δίκη Τοπαλούδη - Εισαγγελέας: «Πρόβατο επί σφαγή η Ελένη - Θα την βίαζαν και νεκρή» 
 

Συγκλονισμένη από το αποτρόπαιο έγκλημα εμφανίστηκε η Εισαγγελέας της Έδρας η οποία αγόρευσε σήμερα, Τετάρτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου δικάζονται οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό και δολοφονία της 19χρονης άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ - την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο, ανεξήγητο, διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό, ώρα που να μην με καταδιώκει, με την καλή έννοια, αυτή η υπόθεση», ανέφερε ξεκινώντας την αγόρευση της.

Μιλώντας για τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα τόνισε: «Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια.  Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί… Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ, λοιπόν, την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Απευθυνόμενη στη μητέρα της Ελένης που την παρακολουθούσε την αγόρευση, η κυρία Δόγκα είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη».

Εισαγγελέας: Η Ελένη ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή

«Αυτό καλύτερα απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε - ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η εισαγγελέας στα δικαιώματα των κατηγορουμένων, τονίζοντας πως τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης. «Μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε», είπε απευθυνόμενη στην υπεράσπιση.

Ευτυχώς την ανάκριση έκανε το Λιμενικό... Αιχμές κατά τις Αστυνομίας

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Λιμενικό Σώμα που βοήθησε στη διελεύκανση της υπόθεσης, ενώ άφησε αιχμές κατά της Αστυνομίας.

Όπως είπε, υπήρξαν πλημμέλειες της ανάκρισης, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου.  Χαρακτήρισε μεγάλη τύχη πως τη διαλεύκανση της υπόθεσης ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα εξαρχής και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας.

Μάλιστα, κατήγγειλε πως υπήρξαν προσπάθειες, ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. «Δεν θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….», ανέφερε με νόημα.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της η Εισαγγελέας ήταν "καταπέλτης" και για τους δύο κατηγορουμένους, τονίζοντας πως είναι πεπεισμένη για την ενοχή και των δύο.

Μάλιστα η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών σε βάρος συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων για προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος.

Ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης κατά των κατηγορουμένων

Η μητέρα της Ελένης ξέσπασε και απευθυνόμενη στους δυο κατηγορούμενους, τους ζήτησε  να την κοιτάξουν κατά πρόσωπο.

Κορίτσι σύμβολο η Ελένη - Ζητώ την ενοχή των «τοξικών» κατηγορουμένων 

«Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός. 

Η κ. Δόγκα ζήτησε την ενοχή των  δύο κατηγορουμένων, 23 ετών και 22 ετών  επισημαίνοντας στους δικαστές πως οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια «ακόμη και νεκρή».

Επανέλαβε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών, το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα «αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο».

«Έχω καταγωγή από το Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα... Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λένε ας αποδοθεί δικαιοσύνη και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ», είπε χαρακτηριστικά. 

Κατά την άποψη της εισαγγελέως,  οι δύο κατηγορούμενοι θέλησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση «εξαρχής με δικονομικά τερτίπια. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι... Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους».

Ο ωραίος -  δόλωμα και ο Ροδίτης ο πλούσιος

Η κ. Δόγκα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι δύο  νεαροί είχαν έναν συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούσαν με τους ρόλους μοιρασμένους : Ο μεν 22χρονος «ο ωραίος, δηλαδή το δόλωμα» και ο Ροδίτης «ο πλούσιος» που είχε δυνατότητα να φροντίζει για τα διαδικαστικά: «Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με ανήλικη. Την πήγαν σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλυτώνει. Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης».

 «Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό στους Πεύκους, βάζουν τις κοπέλες να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση από αυτούς τους δυο χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή», είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι η Ελένη πήγε μαζί τους πιστεύοντας πως θα πάνε για σουβλάκια και όταν βρήκαν το σουβλατζίδικο κλειστό της πρότειναν να πάνε στο σπίτι του 23χρονου.

«Η Ελένη δεν ξέρει τι έρχεται για αυτό δε ζητάει βοήθεια, όπως λένε. Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της «πάρε με τηλ. σε μια ώρα... Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί. Η Ελένη δε θέλει... Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της». είπε και περιέγραψε λεπτομερώς όσα πιστεύει πως έγιναν στο  «σπίτι του τρόμου» σε βάρος της φοιτήτριας και δηλώνοντας απολύτως βέβαιη πως και οι δύο τους στην συνέχεια, αποφασίζουν και υλοποιούν το σχέδιο να πετάξουν την βαριά χτυπημένη 19χρονη στην θάλασσα για «να την τελειώσουν», φοβούμενοι μήπως τους καταγγείλει.

Έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του Ροδίτη ζήτησε η εισαγγελέας 

Κατά την εισαγγελέα ο πατέρας του 23χρονου γνώριζε τι έχει συμβεί γι' αυτό και  ζήτησε να σταλούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία ώστε να ερευνηθούν ευθύνες του πατέρα τόσο για την εξαφάνιση στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος αλλά και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, διότι όπως είπε η κ. Δόγκα, πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο «για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό» και να αλλάξει εκ των υστέρων συνταγογράφηση ώστε να είναι ακαταλόγιστος.

Η γιαγιά κατά την Εισαγγελέα, «έχει ακούσει δεν μπορώ να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι στον πάνω όροφο σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της».

Η εισαγγελέας αναφερόμενη στην αδελφή του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου που κατέθεσε στο δικαστήριο λέγοντας πως ο αδελφός της και η Ελένη είχαν ολοκληρωμένη σχέση πριν πάνε στο εξοχικό στην Λίνδο και άρα «γιατί να την βιάσει:» η Εισαγγελέας σχολίασε: «Ακούστε απόψεις! Είναι και εκπαιδευτικός! Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχει και γάμο η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί;».

Καταλήγοντας η εισαγγελέας προέτρεψε την οικογένεια Τοπαλούδη να μην δεχθούν καμία συγγνώμη από τους κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά «σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή, μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα μόνο νόημα έχει. Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη με αγορεύσεις συνηγόρων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά