Logo

Εισαγγελέας: Να επιστρέψει στη φυλακή και να εκτίσει την υπόλοιπη ποινή του ο Νίκος Σειραγάκης



 
 

Η εισαγγελέας προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών την επιστροφή του παιδεραστή, Νίκου Σειραγάκη, προκειμένου να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός έχει την άποψη ότι ο Νίκος Σειραγάκης παραβίασε τον όρο περι διαμονής που του είχε επιβληθεί για την απόλυσή του.

Για το λόγο αυτό η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο την ανάκληση της απόλυσης του Νίκου Σειραγάκη, καθώς δεν συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις που του επιβλήθηκαν και συνεπώς επιβάλλεται η συνέχιση έκτισης της ποινής του «για να προληφθεί κίνδυνος της δημόσιας τάξης από την τέλεση από τον ίδιο παρόμοιων εγκλημάτων με αυτά για τα οποία καταδικάστηκε».

Υπενθυμίζεται ότι ο κατάδικος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Μενεμένη, δηλαδή σε περιοχή εκτός της δηλωθείσας κατοικίας του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ενώ στους ένοικους της πολυκατοικίας σε διαμέρισμα της οποίας είχε δηλώσει ότι κατοικούσε ήταν παντελώς άγνωστο πρόσωπο.

Ο πρώην προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί αθροιστικά σε 401 χρόνια κάθειρξης (με ανώτατο όριο έκτισης τα 25 έτη) για για αδικήματα σχετικά με παιδεραστία σε βάρος 36 αγοριών - αθλητών του στο Ρέθυμνο Κρήτης. Αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, με 8,5 έτη πραγματικής έκτισης και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών.

Η αποφυλάκιση του 56χρονου είχε προκαλέσει την παρέβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να εξεταστεί το είδος του ένδικου μέσου που μπορεί να ασκηθεί κατά του βουλεύματος που διέτασσε την  υφ' όρον απόλυσή του.

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως ο κατηγορούμενος είχε παραμείνει στη φυλακή 8 χρόνια και 5 μήνες και, συνεπώς, πρέπει να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του για άλλα 8 έτη και 10 μήνες.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σειραγάκης υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε τον επιβληθέντα όρο, καθώς είχε ενημερώσει τις αρχές ότι πλέον η κατοικία του θα είναι στη Μενεμένη, 

Τον τελικό λόγο θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί αν πρέπει ή όχι να ανακληθεί η υφ' όρον απόλυση του Νίκου Σειραγάκη. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά