Logo

Νέα διακοπή στη δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα



 
 

Ο κοροναϊός πρόσθεσε άλλο ένα... εμπόδιο στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017 με τους 25 νεκρούς και τις ανυπολόγιστες ζημιές, η οποία από τότε που ξεκίνησε (Ιανουάριος του 2020) πάει από  διακοπή σε διακοπή. 

Αρχικά το δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας) διέκοπτε λόγω αιθουσών, η οποίες ήταν ακατάλληλες για μια πολυπρόσωπη δίκη, καθώς ήταν μικρές για να χωρέσουν παράγοντες και κοινό. 

Στη συνέχεια μπήκε στη ζωή μας ο κοροναϊός που έφερε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων ως μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης του ιού. 

Στο πλαίσιο αυτό το δικαστήριο με νέα απόφασή του στις 11-5-2020 διέκοψε τη δίκη ορίζοντας ότι θα συνεχιστεί  στις 3-6-2020  στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Προφανώς το δικαστήριο όρισε την συγκεκριμένη ημερομηνία εκτιμώντας ότι τότε θα είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη αίθουσα στην οποία αυτές τις ημέρες διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία και τον βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018. 

Υπενθυμίζεται ότι ως υπεύθυνοι για την τραγωδία έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο  υπεύθυνοι είναι συνολικά 21 άτομα, ανάμεσά τους η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι  είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν κατά περίπτωση τις πράξεις της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδόμησης.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά