Logo

Δίωξη κατά Μαρινάκη για την "υπόθεση Κουρτζίδη"



 
 

Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης Βαγγέλης Μαρινάκης, πέντε άνδρες της ασφάλειας του και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας "Αξία" Αντώνης Πίκουλας, διώκονται για την υπόθεση απόπειρας απαγωγής και βίας σε βάρος του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά από καταγγελία του δημοσιογράφου Π. Κουρτζίδη ότι το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον εκδότη και φίλο του Αντ. Πίκουλα στο ξενοδοχείο Hilton,  άνδρες της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη τον πλησίασαν και τον απείλησαν με όπλο, επιχειρώντας να τον απαγάγουν.

Σύμφωνα με τον παθόντα, οι άνδρες  της ασφάλειας του επιχειρηματία, του ζήτησαν να πάνε στον χώρο εργασίας του δημοσιογράφου ώστε να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα.

Μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πέντε ανδρών της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη για το αδίκημα της παράνομης βίας από κοινού και της συνέργειας σ’ αυτή σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Αξία», Αντώνη Πίκουλα. Την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στα παραπάνω αδικήματα αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες που τους καταλογίζει ο δημοσιογράφος Π. Κουρτζίδης.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν με απευθείας κληση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Πάντως, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος της αρπαγής, παρά μόνο της παράνομη βίας για το οποίο παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά