Logo

Στη φυλακή μετά την καταδίκη του οπλοφόρος που κυκλοφορούσε ημίγυμνος στην Καλλικράτεια



 
 

Στη φυλακή μετά την καταδίκη του οδηγήθηκε ένας 38χρονος που κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για απειλή κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων και απείθεια.

Ο καταδικασθείς φέρεται ότι κυκλοφορούσε στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής ημίγυμνος και κρατώντας καραμπίνα, ότι  απείλησε παρέα νεαρών, καθώς και ότι ήρθε αντιμέτωπος και με αστυνομικούς τους οποίους σημάδεψε με το όπλο του.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον άερα για εκφοβισμό όταν ο 38χρονος έδειξε να αγνοεί τις εκκλήσεις τους να παραδοθεί. Ο 38χρονος, τελικά,  συνελήφθη αφού επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε στην είσοδο την καραμπίνα.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης 104 μηνών. Δεν χορήγησε αναστέλουσσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε. 

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι νεαροί που κατέθεσαν υποστήριξαν ότι ο 38χρονος τούς απείλησε ότι θα τους σκοτώσει και ότι «θα γίνει φαρ- ουέστ», χωρίς όμως να αναφέρουν την αιτία που προκάλεσε το επεισόδιο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα αστυνομικού, είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ανάλογα επεισόδια, όταν κυκλοφορούσε με μαχαίρι και τσεκούρι ενώ όπως έγινε γνωστό, κατά την εκφώνηση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, μετράει στο «ενεργητικό» του δύο καταδίκες: μία για σωματικές βλάβες και μία για παράνομη κατακράτηση.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του περιορίστηκε  να δηλώσει ότι είναι αθώος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την  έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αστυνομικοί αναγκάστηκαν να του περάσουν χειροπέδες επειδή προέβαλε αντιδράσεις και απηύθυνε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της έδρας.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά