Logo

Τσιάρας: Ανοίγουν τα ποινικά δικαστήρια στις 15 Ιουνίου



 
 

Το άνοιγμα των ποινικών δικαστηρίων από τις 15 Ιουνίου, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στο Θέμα 104, 6, ανέφερε:

“Καταρχήν έχουν γίνει βήματα στην κατεύθυνση της κανονικότητας. Το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων από τις 27 Απριλίου, η διοικητική δικαιοσύνη λειτουργεί από τις 6 Μαΐου και χωρίς παράσταση διαδίκων, έχουν ανοίξει οι γραμματείες των πολιτικών δικαστηρίων και μέσα στον Ιούνιο, από τις 15 και μετά θα ξεκινήσουν και τα ποινικά δικαστήρια”.

Δικαστικά τμήματα για επενδύσεις

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στη δημιουργία δικαστικών τμημάτων στα Πρωτοδικεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά για τις επενδύσεις. “Θέλουμε να εκπέμψουμε ένα μήνυμα αξιοπιστίας της χώρας σε υποψήφιους επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδος και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες”, δήλωσε.

Τα δικαστικά τμήματα θα επιλαμβάνονται για φορολογικές και συνταξιοδοτικές υποθέσεις, με στόχο την επιτάχυνση της προσέλκυσης των επενδύσεων.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχουν πολλά πιστοποιητικά που θα δίνονται από τα ΚΕΠ.

Ως προς την κοινή υπουργική απόφαση για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτη κατοικίας, είπε πως “μέχρι τις 31 Ιουλίου δεν υπάρχει θέμα προστασίας πρώτης κατοικίας και βλέπουμε από εκεί και πέρα”.

Αναφορόμενος στις διαδικασίες της αναγκαστικής εκτέλεσης και των ασφαλιστικών μέτρων, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν από 1η Ιουνίου. "Δεν νομίζω ότι θα μπούμε σε μια λογική πλειστηριασμών πριν το Σεπτέμβριο” υποστήριξε ο κ. Τσιάρας.

Τέλος, ανακοίνωσε τη συρρίκνωση της περιόδου των δικαστικών διακοπών, η οποία φέτος θα διαρκέσει ένα μήνα λιγότερο, από τις 15 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2020 από directNEWS.gr 

 


Τελευταία Δικαστικά