Logo

Τη Δευτέρα απολογούνται οι συλληφθέντες για απόπειρα εμπρησμού έξω από το σπίτι του Δ. Σταμάτη [βίντεο+φωτο]



 
 

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν σε ανακριτή της Θεσσαλονίκης, οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 27 ετών και 28 ετών, για την απόπειρα εμπρησμού μπροστά από το σπίτου πρώην υπουργού και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρη Σταμάτη.

Την Πέμπτη οι δύο νεαροί προσήχθησαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν, όπως αναφέρει το thestival.gr,  κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορία, απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση. 

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση. η. 

Λίγο μετά την έξοδο των συλληφθέντων από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης  αντιεξουσιαστές, που πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί μπροστά τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης ήταν ισχυρές, ενώ κατά την άφιξη των δύο συλληφθέντων διακόπηκε και η κυκλοφορία στις παρακείμενες οδούς. 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο  28χρονος συλληφθείς εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να παρατηρεί επίμονα πολυκατοικία της περιοχής, που όπως αποδείχτηκε μετά διαμένει σε αυτήν ο πρώην υπουργός.

Στην ίδια πολυκατοικία μετά από λίγο ο 27χρονος εναπόθεσε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης που έφερε, δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.

Αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα και τον ακινητοποίησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28χρονος να επιβαίνει στο ίδιο ποδήλατο και συνελήφθη.

<

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά