Logo

Ελεύθερος ο 19χρονος Αφγανός για την ασέλγεια σε βάρος 6χρονης - Καταγγέλλει εκβιασμό από τη μητέρα του κοριτσιού



 
 

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφέθηκε ο 19χρονος Αφγανός που φέρεται ότι ασέλγησε σε βάρος εξάχρονου κοριτσιού στους Αμπελοκήπους στη Θεσσαλονίκη.

Ο 19χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα μετά από καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού ότι ασέλγησε σε βάρος της κόρης της που κατάγονται από τη Συρία.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι είναι 15 ετών και όχι 19 και για το λόγο αυτό υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ειδική ιατρικής εξέτασης.

Στην απολογία του ενώπιον ανακριτή, αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται.

Όπως είπε, ο ίδιος φιλοξενούνταν τις τελευταίες μέρες μαζί με την αδελφή του, τον γαμπρό του και την νύφη του στο διαμέρισμα όπου διαμένει η καταγγέλλουσα με τον σύζυγο και τρία ανήλικα παιδιά τους στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο προγράμματος στέγασης προσφύγων. «Πληρώσαμε 700 ευρώ και εκείνη ζητούσε άλλα 300 ευρώ. Όταν την απείλησα ότι θα την καταγγείλω προχώρησε στην καταγγελία», ανέφερε στον ανακριτή.

Επίσης, κατήγγειλε πως η καταγγέλλουσα εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Μετά την απολογία του, ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορός του Σάκης Χατζάκος, ο νεαρός Αφγανός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά κρατείται διοικητικά καθώς στερείται νόμιμων εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή του στην Ελλάδα.

Τις επόμενες μέρες θα υποβάλλει αίτημα για τη χορήγηση ασύλου.

Παράλληλα, αναμένεται να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση, μετά την καταγγελία του 19χρονου για εκβιασμό του από την καταγγέλλουσα γυναίκα από τη Συρία, αλλά και τυχόν εμπλοκή της σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά