Logo

Κρήτη: Στο εδώλιο τα 11 μέλη του πληρώματος του ναρκόπλοιου Νoka



 
 

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης εκδικάζεται αύριο Δευτέρα η υπόθεση του ναρκόπλοιου Noka με κατηγορουμένους τα 11 μέλη του πληρώματος που θα καθίσουν στο εδώλιο. 

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr,  η Δικαιοσύνη με διαδικασίες εξπρές πρόλαβε και προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης λίγα 24ωρα πριν την συμπλήρωση του 18μηνου.

Η υπόθεση  επρόκειτο να εκδικαστεί στις αρχές Απριλίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά όμως υποβλήθηκε ένσταση κατά τόπον αναρμοδιότητας, η οποία έγινε δεκτή.

Όπως είναι γνωστό, στο πλοίο Νoka, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό την Βεγγάζη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι τόνοι κατεργασμένης κάνναβης και 3 εκατομμύρια παραισθησιογόνα χάπια Captagon, γνωστά και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 11 είναι για συγκρότηση-ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (όπως διαμετακόμισης, εισαγωγής, κατοχής, αγοράς, μεταφοράς και αποθήκευσης) -ιδιαιτέρως διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από κοινού στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά