Logo

Εισαγγελία Διαφθοράς: Παράνομο το ...αρχείο Αγγελή



 
 

Ως παρανόμως τηρούμενο χαρακτηρίζει το αρχείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελη, η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Με αφορμή την κατάθεση τεσσάρων εγγράφων από τον κ. Αγγελή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την τυχόν εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, η Εισαγγελία Διαφθοράς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλεται το "παρανόμως τηρούμενο αρχείο" του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως από τα τέσσερα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αγγελής, το ένα δεν αφορά την υπόθεση της Novartis, δύο δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές και το τέταρτο έχει ήδη κατατεθεί από τους ίδιους τους Εισαγγελείς Διαφθοράς κατά την εξέταση τους στην Βουλή, καθώς είναι "επιτρεπτής χρήσης".

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης κλείνουν την κοινή ανακοίνωση τους με το ειρωνικό σχόλιο πως αναμένουν "τη συνέχεια "νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων", προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων".

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη μας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας μας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως μη όφειλε, πρέπει να επισημάνουμε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας μας και του θεσμού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα: α) το με αριθμ Φ 09222/5039 και β) το με αριθμ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσημες μεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στην Βουλή των Ελλήνων.

Σε ότι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές, η υπηρεσία μας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο, ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητος.

Αναμένουμε τη συνέχεια "νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων", προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά