Logo

Εργαζόμενοι του Δήμου Κέρκυρας δικαιώθηκαν για τα κομμένα δώρα και επιδόματα



 
 

Νέα απόφαση Ειρηνοδικείου δικαιώνει εργαζομένους για τα κομμένα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Εργαζόμενοι του δήμου Κέρκυρας δικαιώθηκαν από το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας, το οποίο τους επιδίκασε να τους καταβάλει ο Δήμος το σύνολο των κομμένων δώρων και επιδομάτων αδείας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του epoli.gr, μέσω της ειδικής διαδικασίας περιουσιακών διαφορών - εργατικών διαφορών, το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας αποφάσισε να καταβληθούν σε 71 εργαζόμενους του Δήμου Κέρκυρας και του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου, τα κομμένα από τα μνημόνια δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και τα Επιδόματα Αδείας, επίδικάζοντας τους το ποσό των 2.000 ευρώ στον καθένα από τους προσφεύγοντες.

To Δικαστήριο επιδικάζει το ποσό των 2.000 ευρώ για τους 71 από τους συνολικά 74 ενάγοντες, υποχρεώνοντας τον εναγόμενο Δήμο Κέρκυρας να τους καταβάλει τα ανωτέρω επιδικαζόμενα ποσά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας, Σταμάτης Κορφιάτης, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να καταβληθεί το ποσό στους δικαιούχους εργαζόμενους. «Ήδη, τα προηγούμενα δυο χρόνια έχουν κερδηθεί άλλες δύο αγωγές και έχουν καταβληθεί τα ποσά στους συναδέλφους. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους», ανέφερε.

Αντίθετη ήταν πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που απέρριψε ως αβάσιμη την αγωγή υπαλλήλων του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης που διεκδικούσαν από τον Δήμο να τους καταβάλει τα κομμένα επιδόματα εορτών και αδείας, για τα έτη 2013-2016, καθώς και στο επίδομα εορτών (Πάσχα), το οποίο δεν τους καταβλήθηκε για το έτος 2017.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά